Osmaniye’de çadır kent ve sokaklar ilaçlanıyor

Osmaniye Belediyesi, çadır kentler ve kent çevresinde hastalık ve hijyen sorunlarının oluşmaması için günlük olarak ilaçlama yapıyor.

Osmaniye Belediyesi, çadır kentler ve kent çevresinde hastalık ve hijyen sorunlarının oluşmaması için günlük olarak ilaçlama yapıyor.

Osmaniye ve 10 ilde yaşanan yıkıcı depremlerin ardından, şehirdeki 23 noktada 17 bin 772 vatandaşın kaldığı yaşam alanları oluşturuldu. Belediye ekipleri ise çadır kentlerde hastalıklara karşı ve hijyen sorunlarının oluşmaması için dezenfekte ve ilaçlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ekipler tarafından yapılan ilaçlama çalışmalarında lavabo kullanım alanları, çadır kent içindeki toplu alanlar ve çadırların çevresi dezenfekte ediliyor.

Çadır kentte kalan vatandaşlardan Gökhan Gök, depremin hemen ardından asker ve polislerle çadırların kurulduğunu söyledi. İlk günden itibaren herkesin seferber olduğunu ve herkesin depremzedelere yardımcı olduğunu ifade eden Gök, "Çevremizdeki binalarda çok fazla hasar oldu. Gıda, hijyen sorunumuz çok şükür yok. İlaçlarımıza varana kadar soruluyor. Burası şu an iyi. Salgın hastalıkların oluşmaması için ilaçlama yapılıyor, ıslak mendil ve hijyen malzemeleri sağlanıyor" dedi.

Vatandaşlar, devlet-millet ele ele vererek yaralarını sardıklarını belirterek, şu an çadır kentlerde güven ve huzur içinde depremin izlerini silmeye çalıştıklarını ifade etti.

Manşetler

Antalya’da 2 katlı kerpiç ev çöktü
Antalya’da kaçak kozmetik üretimi yapılan depoya baskın: 65 milyon liralık sahte ürün ele geçirildi
Antalya’da 550 litre kaçak etil alkol ele geçirildi
Mersin’de kaçak huzurevine operasyon: 12 yaşlı koruma altına alındı
Takla atan patpatın sürücüsü hayatını kaybetti
Antalya’da elektrikli bisiklet sürücüsüne 126 bin TL ceza
Virajı alamayan tır devrildi saman balyaları yola saçıldı: 1 yaralı
Kahramanmaraş’ta narkotik operasyonu: Binlerce sentetik ecza ele geçirildi
Isparta’da 4 bin 527 adet uyuşturucu madde ele geçirildi
Isparta’da 17 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı