Osmaniye’de deprem sonrası büyük dönüşüm

Osmaniye'nin Hasanbeyli ilçesinde rezerv alanında yapımı süren 70 iş yeri, 68 konut ve 600 kişilik caminin inşaa çalışmalarında sona gelindi.

Osmaniye'nin Hasanbeyli ilçesinde rezerv alanında yapımı süren 70 iş yeri, 68 konut ve 600 kişilik caminin inşaa çalışmalarında sona gelindi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden etkilenen Osmaniye'nin Hasanbeyli ilçesi Merkez Mahallesi'nde yürütülen rezerv yapı alanı çalışmalarında inşa faaliyetleri aralıksız devam ediyor. Bölgenin yeniden canlandırılması ve modern bir yerleşim alanına dönüştürülmesi amacıyla sürdürülen projede hem ticari hem de konut alanlarında önemli ilerleme kaydedildi. Toplam 70 iş yeri, 68 konut ve 600 kişilik caminin inşaat çalışmalarının 2 ay içinde tamamlanması hedefleniyor. Modern mimarisi ve işlevsel yapısıyla dikkat çeken iş yerlerinin Hasanbeyli'nin ticari yaşamına önemli bir katkı sunması hedefleniyor. Hasanbeyli ilçesinin modern bir çehreye kavuşması için çalışmalar titizlikle devam ediyor.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, "Hasanbeyli ilçemiz bu yatırımlarla çok büyük bir değer kazanmış olacak" dedi. Yılmaz, "Hasanbeyli ilçemizin merkezindeyiz, burası depremden sonra yeniden inşa ediliyor. Burada 70 iş yeri yapılıyor ve bu iş yerlerinin en küçüğü 85 metrekare, en büyüğü 235 metrekare arasında. Projesiyle, mimarisiyle Hasanbeyli'mize yakışan iş yerleri. Yine burada 3+1, 110 metrekare 68 konutumuz inşa ediliyor. Ayrıca burada 600 kişilik camimizin inşaatı da devam ediyor. İnşallah buranın inşaatını 2 ay içinde tamamlamayı hedefliyoruz. Burası tamamlandığında camimizle, konutlarımız ve iş yerlerimizle, belediye hizmet binamızla, kaymakamlığımızı yeniledik. Hastanemiz bitmek üzere, toplu konutlarımız ve köydeki konutlarımızla ilçemiz gerçekten muhteşem bir görüntüye kavuşacak. Mimarisi açıdan, sağlamlığı açısından Hasanbeyli'mize değer katacak yatırımlar olarak karşımıza çıkacak. Sonuç olarak Hasanbeyli ilçemiz bu yatırımlarla çok büyük bir değer kazanmış olacak. Yoluyla anaokulunu da eklediğimizde daha güzel, daha estetik, mimarisi daha güçlü yeni bir Hasanbeyli'ye kavuşmuş olacağız. Hasanbeylili hemşehrilerimize Allah hayırlı uğurlu eylesin inşallah" diye konuştu.

Manşetler

Alanya’da kamyon şarampole devrildi: 1 ölü, 1 yaralı
Balkon filesine takılan güvercini itfaiye kurtardı
Kahramanmaraş’ta ev yangını: 1 yaralı
Alman turistin kullandığı karavanla otomobil çarpıştı: 1’i ağır 3 yaralı
Kahramanmaraş’ta sahte altın operasyonu: 977 parça sahte altın ele geçirildi
Motosikletle gelip, iş yeri sahibini başından vurup öldürdü
Antalya’da otomobil elektrik direğine çarptı: 2 yaralı
Antalya’da nitelikli dolandırıcılık suçundan 2 şahıs tutuklandı
Kahramanmaraş’ta silah kaçakçılığı operasyonunda 1 tutuklama
İskenderun’da ağaçta mahsur kalan kediyi itfaiye kurtardı