Osmaniye’de ilk defa pelvis ve asetabulum ameliyatı başarıyla yapıldı

Osmaniye Devlet Hastanesi'nde ilk kez pelvis ve asetabulum kırığı ameliyatı başarıyla yapıldı.

Osmaniye Devlet Hastanesi'nde ilk kez pelvis ve asetabulum kırığı ameliyatı başarıyla yapıldı.

Osmaniye'de geçirdiği iş kazası sonrası hastaneye başvuran 46 yaşındaki Barış Yıldırım'ın acil serviste yapılan tetkiklerinde pelvis ve asetabulum kırığı tespit edildi. Yapılan tetkikler sonrası hasta Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Kamil İnce ve ekibinin gerçekleştirdiği başarılı operasyonla sağlığına kavuştu.

Hastanede ilk kez yapılan ve başarılı geçen operasyonla hastanın başla illere gitmek zorunda kalmadığını anlatan Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Kamil İnce, "Osmaniye'de ilk defa gerçekleştirdiğimiz pelvis ve asetabulum kırığı ameliyatını da ekledik. Pelvis (leğen kemiği) ve asetabulum (kalça oyuğu) kırıkları, trafik kazaları, iş kazaları ve yüksekten düşmeler gibi yüksek enerjili travmalar sonucu oluşur. Bu kırıkların cerrahisi, damar ve sinirlere yakınlığı nedeniyle oldukça zor ve dikkat gerektirir. Önceden büyük kesilerle yapılan bu operasyonlar, artık güncel yöntemlerle yaklaşık 7-8 santimetrelik küçük kesilerden, damar ve sinirleri koruyarak gerçekleştirilebiliyor. Hastamızda hem pelvis hem de asetabulum da kompleks kırıklar mevcuttu. Multidisipliner bir değerlendirme sonrası operasyonu iki aşamada planladık ve başarıyla tamamladık. Artık bu tür vakalar başka merkezlere sevk edilmeden ilimizde tedavi edilebilecek. Ameliyat sürecinde emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Başarılı geçen operasyon sonrası sağlığına kavuşan Barış Yıldırım, "Çok zor bir ameliyat geçirdim. Doktor Kamil Hoca'mız bana çok büyük bir destek vererek, ekibiyle beraber çok güven verdi herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Manşetler

Antalya’da şiddetli yağış etkili oldu, şimşekler görsel şölen oluşturdu
Karavanla denize sürüklenen Rus turistler kurtarıldı
Isparta’da sağanak yağış etkisini arttırdı: Yollarda su birikintileri oluştu
Dönerciden kurtlu salça ve turşu çıktı
Antalya’da kaçak bin 660 adet elektronik sigara ve 7 bin 500 paket sigara ele geçirildi
Tonlarca ağırlıktaki beton blok taşıyan tırın tekeri koptu
Vali Toros: "Kararlı, caydırıcı ve kesintisiz bir mücadele ile suçlulara nefes aldırmayacağız"
Osmaniye’de 2 kişinin hayatını kaybettiği kaza görüntülendi
Suda mahsur kalan araçtaki 2 kişiyi itfaiye ekipleri kurtardı
Alanya’da yerleşim alanına yakın bölgede kurt görüntülendi