Osmaniye’de ıspanak hasadı başladı

Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden biri olan Osmaniye'de, kış sebzelerinin vazgeçilmezi ıspanak için hasat dönemi başladı.

Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden biri olan Osmaniye'de, kış sebzelerinin vazgeçilmezi ıspanak için hasat dönemi başladı.

Türkiye'de ıspanak üretiminde 11'inci sırada yer alan Osmaniye'de, hasat heyecanı yaşanıyor. Verimli topraklarıyla tarımsal üretimde söz sahibi olan kentte, bu yıl 3 bin tonun üzerinde rekolte hedefleniyor. Kadirli ilçesi Vayvaylı köyünde gerçekleştirilen hasat programına katılan Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, çiftçilerle birlikte tarlaya giderek hasat yapıp bereketli bir sezon diledi.

Üreticimize bereketli bir sezon dilediğini söyleyen Vali Yılmaz, "Kadirli ilçemizde ıspanak tarlasındayız. Ispanak topluyor hemşehrilerimiz. Türkiye'de ıspanak üretiminde Osmaniye'miz 11'inci sırada. Yaklaşık 3 bin tonu aşan bir rekolte bekliyoruz. Üretimimiz bereketli olsun, hayırlı olsun. İnşallah çiftçilerimizin yüzünü hep güldürsün diyoruz. Çalışanlarımıza kolaylıklar diliyoruz. Allah kolaylık versin" ifadelerini kullandı.

Manşetler

Adana’da otomobil motosikletle çarpıştı: 19 yaşındaki sürücü hayatını kaybetti
Yolda yürürken kocası tarafından bıçaklandı
Altyapı çalışması sırasında göçük yaşandı: 1 yaralı
Yakalanan 2 uyuşturucu taciri tutuklandı
Gazipaşa’da 15 yaşındaki çocuğun iş makinesinin koluna sıkışarak yaralanmasına 2 tutuklama
Antalya’daki kamyon kurşunlama olayına 1 tutuklama
Antalya’da midibüs ile otomobilin çarpışma anı kamerada: 2 yaralı
Isparta’da tarihi eser operasyonları: 20 şüpheli hakkında adli işlem
Kepez’de çöp ev operasyonu, ekipler 6 kamyon atık çakırdı
Kahramanmaraş’ta nişanlı çiftin öldüğü kazada karar çıktı: 91 bin lira para cezası