Osmaniye’de termometreler 56 dereceyi gösterdi

Osmaniye'de Ağustos ayının başında etkili olan kavurucu sıcaklar hayatı olumsuz etkiledi.

Osmaniye'de Ağustos ayının başında etkili olan kavurucu sıcaklar hayatı olumsuz etkiledi. Gün içerisinde 50 derece civarında seyreden sıcaklık, akşamüstü saatlerinde termometrelerde 56 derece olarak ölçüldü.

Kentte sıcak hava nedeniyle vatandaşlar dışarı çıkmakta zorlanırken, cadde ve sokaklar büyük ölçüde boş kaldı. Ağustos ayının başında etkili olan kavurucu sıcaklar hayatı olumsuz etkiledi. Gün içerisinde 50 derece civarında seyreden sıcaklık, akşamüstü saatlerinde termometrelerde 56 derece olarak ölçüldü. Sosyal medya içerik üreticisi Osman Demirkaynak'ın kameralarına yansıyan görüntüde termometre 56 dereceyi gösterdi. Demirkaynak, "Osmaniye merkezdeyiz saatlerimiz 16.55 Türkiye'nin en sıcak anını yaşıyoruz 56 derece termometreler 56 dereceyi gösteriyor. Türkiye'nin en sıcak ili Osmaniye işte 56 derece" diye konuştu.

Zorkun Yaylasından şehir merkezine inerken sıcaklıktan dolayı büyük pişmanlık yaşadığını söyleyen Emrah Baş ise, "Sabah 10.00 gibi çocuk şenliği için Zorkun Yaylasına çıktım. Öğleden sonra 4-5 civarı şehir merkezine doğru tekrardan yola çıktım. Motosikletle geldiğim için çok şiddetli bir rüzgar yüzüme doğru geldiğini hissettim. Şehir merkezine yaklaştıkça inmesem mi acaba diye bir pişmanlık oldu. Hatta yolda motorumda bir arıza bile oldu sıcaklıktan dolayı daha Ağustos'un başındayız. Zaten birkaç gündür Osmaniye'de bir sıcak hava vardı bugün rekor derecede bir sıcak var. Klimaların bile şu anda fayda etmeyeceğini düşünüyorum" dedi.

Manşetler

Otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı
Isparta’da dağlık alanda yanmış aracın kenarında başsız erkek cesedi bulundu
Antalya’da şiddetli yağış etkili oldu, şimşekler görsel şölen oluşturdu
Karavanla denize sürüklenen Rus turistler kurtarıldı
Isparta’da sağanak yağış etkisini arttırdı: Yollarda su birikintileri oluştu
Dönerciden kurtlu salça ve turşu çıktı
Antalya’da kaçak bin 660 adet elektronik sigara ve 7 bin 500 paket sigara ele geçirildi
Tonlarca ağırlıktaki beton blok taşıyan tırın tekeri koptu
Vali Toros: "Kararlı, caydırıcı ve kesintisiz bir mücadele ile suçlulara nefes aldırmayacağız"
Osmaniye’de 2 kişinin hayatını kaybettiği kaza görüntülendi