Osmaniye’de yöresel kilim dokuma sergisi

Osmaniye İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından aşure etkinliği ve yöresel kilim dokuma sergisi düzenlendi.

Osmaniye İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından aşure etkinliği ve yöresel kilim dokuma sergisi düzenlendi.

Cebeli Bereket Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğin açılışına Vali Erdinç Yılmaz ve diğer protokol üyeleri katıldı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Torun programa katılan konuklarla bilgi verdi.

Yöresel motiflerin işlendiği Karatepe kilimlerinin elde dokunduğunu ifade eden Müdür Torun, "Türk medeniyetleri döneminden bu yana devam eden kilim kültürü, yaşamaya devam ediyor. Kilimlerimizde kök boya kullanılmakta ve bu özelliği ile rengi solmamakta, hatta kullanıldıkça canlanmaktadır" dedi.

Vali Erdinç Yılmaz da herkesin aşure gününü kutlayarak, bereketli bir yıl olması dileğiyle aşure kazanını karıştırdı. Ardından, İl Müftüsü Ali Çakmak dua etti. Daha sonra yöresel kilim dokuma sergisini gezen Vali Yılmaz, unutulmaya yüz tutmuş yöresel kilim dokuma kursunun yaşatılması gerektiğini ifade etti.

Sergide emeği geçenlere teşekkür eden Vali Yılmaz, 6 Şubat depremlerinden sonra Osmaniye yaşayan depremzede vatandaşlarımıza yaptığı desteklerinden dolayı Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı'ya Karatepe kilimi hediye etti.

Konuklara aşure ikramının ardından program sona erdi.

Manşetler

Nostalji tramvayında yangın: Esnafın dikkati tramvayı kül olmaktan kurtardı
Adana’da minibüsün çarptığı yaya hayatını kaybetti
Isparta’da 5 kişinin hayatını kaybettiği feci kazada sürücü tutuklanarak cezaevine gönderildi
Kumluca’da yüzme alanlarında denetim
Yolcu otobüsünün çarptığı yaya hayatını kaybetti
Direksiyon başında rahatsızlanan servis şoförünün kullandığı midibüs direğe çarptı
Yalnız yaşayan adam bahçe duvarının altında ölü bulundu
Metruk gecekonduda çıkan yangın korkuttu
Eski eşini eşarp ve yastıkla boğan sanık, olay gecesi kız arkadaşına trafikte birisini öldürdüğünü söylemiş
Maskeli hırsızlar çaldı, polis yakaladı: "Çok şükür bulundu"