Otobüs firmalarının deprem fırsatçılığı

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilde hissedilen 7.7 büyüklüğündeki deprem sonrasında Adana'da artçı sarsıntılar vatandaşları korkuttu.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilde hissedilen 7.7 büyüklüğündeki deprem sonrasında Adana'da artçı sarsıntılar vatandaşları korkuttu. Güvenli bölgelere gitmeye çalışan vatandaşlar otogarda yoğunluk oluştururken, ortaya çıkan fırsatçılar bilet fiyatlarını artırdı.

Adana Otogarı'nda, güvenli bölgelerdeki akrabaları ve tanıdıklarının yanına gitmek isteyen vatandaşlar bilet bulmakta güçlük çekti. Otogarda bilet satan bazı esnaflar, otobüs firmalarının afet durumunda yüksek fiyat vermesine ve fırsatçılık yapılmasına tepki gösterdi. Adana Otogarı'ndan kızının yanına gitmeye çalışan Cennet Kurt isimli vatandaş, biletinin deprem nedeniyle iptal olduğunu ve farklı güzergah için bilet alarak İstanbul'a ulaşım sağlayabildiğini aktardı.

Vatandaşlar, çocukları ve eşleri ile birlikte binalarında hasar olduğu için artçıların sürdüğü Adana'dan ayrılarak akrabalarının yanlarına gittiklerini aktardılar. Gaziantep bölgesinden gelen Ercan Şafak ise İzmir'e ulaşmaya çalıştığını fakat bilet bulamadığını söyledi. Deprem nedeniyle yollarda zarar olunca otobüslerin düzenli gelemediği, bu nedenle otobüs sahiplerinin de yüksek fiyat istediği için vatandaşların bilet alamadığı öğrenildi.

Fiyatların 500 liradan 800 liraya kadar çıktığını anlatan vatandaşlar bu duruma isyan ederken, bir otobüs firmasının sorumlusu Özcan Ateş de bilet fiyatlarının yüksek olduğunu söyleyerek, "Şu an araç yok. Kiralamak için çok yüksek fiyat istiyorlar. Biz insanlar huzurla gitsin istiyoruz. Deprem oldu, faydalanma olmasın. Kendi arabamız varsa yolluyorum. Hatay, Kahramanmaraş yerle bir oldu. Bu insanlar panik yapmadan huzurlu güvenli seyahat etsin. Otogar duvarları çatlamış, yarın ne olacağımız belli değil. Fırsatçılığa gerek yok" diye konuştu.

Manşetler

Düğünde başlayan tartışma silahlı kavgaya dönüştü: 1 ölü, 6 yaralı
Burdur’da şiddetli yağış sonrası köprüde çökme meydana geldi
Serinlemek için girdiği baraj gölünde cansız bedeni bulundu
Burdur’da baraja giren genç kayboldu
Yaşlı kadının cansız bedeni evine 4 kilometre mesafede sulama kanalında bulundu
Mersin’de 23 yaşındaki genç ırmakta boğuldu
Antalya’da otomobilde kilitli kalan çocuğu itfaiye kurtardı
Mağazadan takıları çalan hırsızdan pes dedirten savunma: "Bana borçları vardı"
Yürüyüş sırasında ayağı kırılan vatandaşı AFAD kurtardı
Sürünerek girdiği mağazadan bilezikleri çaldı: 1 milyon TL zarar verdi