Otoyolda ’cayrokopter’le denetim: 20 araca cezai işlem uygulandı, 3 aranan şahıs yakalandı

Mersin'de otoyol jandarması "cayrokopter" hava aracının desteği ile trafik denetimi gerçekleştirildi.

Mersin'de otoyol jandarması "cayrokopter" hava aracının desteği ile trafik denetimi gerçekleştirildi. Denetimde 20 araca cezai işlem uygulandı, 3 aranan şahıs ise yakalandı.

İl Jandarma Komutanlığı Otoyol Jandarma Timleri, trafik kazalarından kaynaklanan ölüm ve yaralanmaları en aza indirmek, sürücüler üzerinde "Algılanan Yakalanma Hissini" sürekli hale getirerek trafik kurallarına uymalarını sağlamak maksadıyla Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) otoyolu üzerinde cayrokopter ile havadan trafik denetimi gerçekleştirdi. Cayrokopterin yanı sıra 2 otoyol jandarma timi, 1 otoyol jandarma adli timi, 1 teknik denetim timi ve 1 uyuşturucu arama köpeğinin de katılımı ile gerçekleştirilen denetimde 391 araç ile 480 şahıs kontrol edildi.Yapılan çalışmada 20 araca cezai işlem uygulandı, 8 araç trafikten men edildi, 3 aranan şahıs yakalandı.

Jandarma tarafından kullanılan cayrokopterlerin hava denetiminin yanı sıra emniyet ve asayiş olayları ile orman yangınları gibi olaylarda da kullanıldığı bu sayede daha az maliyet ve iş gücüyle daha fazla alanın kontrol edildiği belirtildi.

Manşetler

Kaş’ta izinsiz kum alımına jandarma engeli
Burdur’da yük taşıyan araçlara yönelik denetimde 25 araç ve sürücüsüne idari ceza
Alevlere teslim olan 6 konteyner yandı
PTT kargo aracı ile dolmuş şoförünün trafik tartışması darpla bitti
Yabancıların pasaportlarına el koyup fuhuş yaptıran şebeke çökertildi: 3 tutuklama
Mahkemelerde ceza iptal muamması
Seyir halindeki tankerde yangın çıktı alevler ormana sıçradı
Polis silahla çevreye korku salan şahsı 100 kamerayı inceleyerek yakaladı
Maç sonu yaşanan kavgada 3 futbolcu yaralandı
Erzin’de hırsızlık şüphelisi tutuklandı