Özel öğrencilerden zeytin hasadı

Antalya Özel Büyükşehir Özel Eğitim Okulu ve Engelli Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim alan öğrenciler, okulun bahçesinde zeytin hasadı yaptı. Öğrenciler, öğretmenleriyle birlikte okulun bahçesinde bulunan zeytinleri topladı.

Antalya Özel Büyükşehir Özel Eğitim Okulu ve Engelli Rehabilitasyon Merkezi, engelli bireylerin rehabilite edilmeleri, sosyal hayata daha etkin katılmaları ve meslek sahibi olmalarına yönelik eğitim ve etkinliklerini sürdürüyor. 16 Haziran’dan itibaren sosyal mesafe, maske ve hijyen tedbirleri kapsamında bireysel derslerin devam ettiği rehabilitasyon merkezinde, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayınladığı genelgeyle okul grubu öğrencileri de beş gün yüz yüze eğitime başladı. 480 özel öğrenci merkezde bireysel rehabilitasyon, mesleki eğitim ve iş uygulama eğitiminden faydalanıyor.

ZEYTİN TOPLADILAR

Antalya Özel Büyükşehir Özel Eğitim Okulu ve Engelli Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitimler dışında özel öğrencileri sosyal hayata hazırlamak için renkli etkinlikler de düzenleniyor. Her yıl düzenlenen zeytin hasadı bu yıl da öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti. Öğretmenleri eşliğinde okulun bahçesindeki ağaçlardaki zeytinleri toplayan öğrenciler, keyifli anlar yaşadı. Toplanan zeytinler yağ sıkımı için fabrikaya gönderildi.

GELİRİ ÖĞRENCİLERE

Uzun bir aradan sonra tekrar öğrencilerine kavuştukları için mutlu olduklarını ifade eden Mesleki Eğitim Okulu Müdürü Gülser Yılmaz, “Eğitim ve atölye çalışmalarımız devam ediyor. Öğrencilerimizle zeytin hasadı yaptık. Öğrencilerimiz önceki yıllarda kendi toplayıp kurdukları zeytinleri sabah kahvaltılarında tüketiyordu.  Bu sene pandemiden dolayı kahvaltı öğünümüze ara verdik. Zeytinleri topladıktan sonra sıkma fabrikasına gönderiyoruz. 200 litreye yakın zeytinyağı bekliyoruz. Satışından elde edilen gelir de öğrencilerimizin eğitim gördüğü atölyelere malzeme olarak geri dönüyor” dedi.   Haber Merkezi

Manşetler

Tetikçilik girişimi son anda engellendi: 6 kişi tutuklandı
Antalya’da kayıp yaşlı adam jandarma ekiplerince bulundu
Ceyhan Nehri’nde kaybolan ikinci çocuğun da cansız bedeni bulundu
Antalya’da jandarma ekiplerinden safari araçlara yönelik denetim
Antalya’da baraka yangında küle döndü, alevler villa ve lojmanlara sıçramadan söndürüldü
Ceyhan Nehri’nde kaybolan 10 yaşındaki çocuğun cansız bedeni 3 kilometre ileride bulundu
Su arızasını gidermeye çalışan muhtar kayalıklardan düştü
Alanya’da otelde arızalı asansörü kontrol ederken yaralanan teknik personel, 40 günlük yaşam mücadelesini kaybetti
Ormanlık alanda mahsur kalan alzheimer hastası kurtarıldı
Beton blokta uzandı, dengesini kaybedip merdivenlere düştü