Patlayan boru mahalleyi sular altında bıraktı, kanalın da ihata duvarını yıktı

Mersin'in Tarsus ilçesinde içme suyu ana şebeke borusunun patlaması ile mahalle sular altında kalırken, evleri su bastı, kanalın ihata duvarını yıktı.

Mersin'in Tarsus ilçesinde içme suyu ana şebeke borusunun patlaması ile mahalle sular altında kalırken, evleri su bastı, kanalın ihata duvarını yıktı.

Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Bağlar Mahallesi'nden geçen Mersin'e içme suyu hattı taşıyan su borusu patladı. İçme suyu ana şebeke borusunun patlaması ile Bağlar Mahallesi'nin bir kısmı su altında kaldı. Ayrıca su, kanalın ihata duvarını yıktı. Sabahın erken saatlerinde sokaklarının sular altında kaldığını gören vatandaşlar, zor durumda kaldı.

Tarsus Berdan Arıtma Tesisi'nde Mersin'e su taşıyan şebeke hattını besleyen 1200'lük ana borunun patlaması aynı zamanda bazı evler ile bodrumları su basmasına neden oldu.

İhbar alan Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri, patlayan boruyu onarmak için çalışmalara başladı.

Manşetler

Sele teslim olan yollarda araçlar mahsur kaldı: Yaşanan zor anlar kamerada
İskenderun polisi kafe ve kıraathanelere uygulama gerçekleştirdi
Yağışlı havayla birlikte su dolan çukura düşen 10 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti
Motosiklet alev alev yandı
Osmaniye’de iki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 4 yaralı
Osmaniye’de park halindeki motosiklet alev alev yandı
Kaza yapan araç köprünün korkuluklarında asılı kaldı, facia ucuz atlatıldı
Kozan’da sel sularında mahsur kalan araçları ekipler kurtardı
Eğirdir’de yuvarlanan kayaların tehdit ettiği bina tahliye edildi
Eğirdir Gölü’nde balık avlarken tekneden düşen adam boğuldu