Payas’ta arıcılara malzeme desteği sağlandı

Hatay'da INSURE Projesi kapsamında arı yetiştiricilerine yönelik malzeme dağıtım töreni gerçekleştirildi.

Hatay'da INSURE Projesi kapsamında arı yetiştiricilerine yönelik malzeme dağıtım töreni gerçekleştirildi.

INSURE Projesi kapsamında; Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Türk Kızılayının katkılarıyla yürütülen "Kırsal Alanlarda Mevsimlik Tarımsal Kapasitelerin Güçlendirilmesi Projesi" çerçevesinde Payas Arı Yetiştiricileri Birliğinde malzeme dağıtım töreni düzenlendi.

Gerçekleştirilen törene Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Bekir Yücel Tanrıkulu, İdari İşler ve Daire Başkanı Fatih Ersöz, Hatay İl Tarım ve Orman Müdürü Abdurrahman Türkmen, Payas Kaymakamı Kürşad Karaca ve Payas Belediye Başkanı Bekir Altan katıldı.

Törende arıcılık faaliyetlerinin geliştirilmesi, üreticilerin desteklenmesi ve kırsal alanda sürdürülebilir üretimin güçlendirilmesine yönelik sağlanan ekipmanların önemi vurgulandı. Proje kapsamında verilen desteklerle bölgede arıcılık faaliyetlerinin daha verimli ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşmasının hedeflendiği belirtildi.

Manşetler

Mersin’de hamam ve masaj salonlarına denetim: 2 işletme kapatıldı
Burdur’da tır ile hafif ticari araç çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı
Alanya’daki pompalı tüfekli cinayette 2 tutuklama, 1 şüpheliye adli kontrol
Antalya’da uyuşturucu operasyonunda 11 kilo 100 gram kubar esrar ele geçirildi
Osmaniye’de anız yangını meyve bahçelerine sıçradı: 1 kişi hastanelik oldu
Altın zincir gasp eden şüpheliler yakalandı: 5 tutuklama
Kumluca’da makilik alanda çıkan yangın, evlere ve ormanlık alana sıçramadan söndürüldü
Kumluca’da aranan 3 hükümlü yakalandı
Otomobilde çıkan yangın ormana sıçradı
Erdemli’de otomobil yangını