Pusula Maraş’tan çocuklara yönelik renkli atölye

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin gençlik markası Pusula Maraş, 62'nci Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında miniklere yönelik "Kitap Ayracı...

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin gençlik markası Pusula Maraş, 62'nci Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında miniklere yönelik "Kitap Ayracı Hazırlama Atölyesi" düzenledi.

UNESCO tarafından "Edebiyat Şehri" unvanı ile taçlandırılan Kahramanmaraş, kültür ve sanat alanındaki kimliğini her geçen gün daha da pekiştiriyor. Büyükşehir Belediyesinin gençlik markası Pusula Maraş, şehrin gençlerine yönelik gerçekleştirdiği etkinliklerle hem gençleri hem de minikleri kültürel organizasyonlarda bir araya getiriyor. Bu kapsamda, bu yıl 62'ncisi kutlanan Kütüphane Haftası etkinlikleri çerçevesinde özellikle çocukların kültürel gelişimine katkı sağlamak amacıyla Cemile Akkoyun Gençlik Merkezi'nde "Kitap Ayracı Hazırlama Atölyesi" etkinliği düzenlendi.

Özellikle çocukların erken yaşta kitapla bağ kurmasını sağlamak amacıyla hazırlanan etkinlikte uzman eğitmenler eşliğinde minik çocuklar renkli kartonlar, boyalar ve çeşitli süsleme materyalleri kullanarak kendi kitap ayraçlarını hazırladı. Kendi hayal güçlerini kullanarak atölyenin keyfini yaşayan çocuklar, ortaya çıkardıkları özgün tasarımlarla unutulmaz bir deneyim yaşadı.

Etkinliğe katılan çocuklar, kitap ayracı hazırlama atölyesinde hem eğlendiklerini hem de kendi tasarımlarını yapmanın kendilerini mutlu ettiğini ifade etti. İlk kez böyle bir etkinliğe katılanların da olduğunu ve ortaya çıkardıkları ürünleri kitaplarında kullanacak olmanın heyecanını yaşadıklarını söyleyen çocuklar Büyükşehir Belediyesine ve Pusula Maraş'a teşekkür etti.

Etkinliğe katılan Sabiha Nur Bodur, "Bugün çok güzel bir etkinlik gerçekleştirdik, kendi kitap ayracımı tasarladım. Büyükşehir Belediye Başkanımız Fırat Görgel'e ve hocalarımıza teşekkür ederim" dedi.

Bir diğer katılımcı Zeynep Dalkara, "Pusula Maraş'ın paylaşmış olduğu etkinliği gördüm ve katılım sağladım. Çok güzel bir kitap ayracı tasarladım. Bu etkinliği düzenleyenlere çok teşekkür ederim" diye konuştu.

Rüveyda Nur Söyler ise, "Pusula Maraş'ın düzenmiş olduğu kitap ayracı atölyesine başvuru yapmıştım. Bugün çok eğlenceli ortamda kitap ayracı tasarladık. Kütüphane Haftamız kutlu olsun" ifadelerini kullandı.

Manşetler

Adana’da otomobil tıra çarptı: 1 ölü, 2 yaralı
Isparta Valiliğinden kaza açıklaması: 4 ölü, 26 yaralı
Bahçede çıkan yangın yedek parça deposuna sıçradı
Isparta’da tur minibüsü şarampole yuvarlandı: 4 ölü, 16 yaralı
Mersin’de aranan 441 şahıs yakalandı
Alara Çayı’nda kaybolan genç için arama çalışmalarında 9. gün
Osmaniye’de güvenlik görevlisi, nöbet tuttuğu şantiyede hayatını kaybetti
Adana’da otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 ölü, 1 ağır yaralı
Kayıp Parkinson hastası evinden 500 metre uzaklıkta bulundu
Mersin’de spreyle 250 bin dolarlık gasp kamerada