Raylı sisteme kum torbalı test

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını tamamladığı 3. Etap Raylı Sistem Projesi’nde Atatürk-Müze ve Varsak-Müze durakları arasındaki hatta kum torbalı test sürüşlerine başlandı

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını tamamladığı 3. Etap Raylı Sistem hattında son test çalışmaları yapılıyor. Hat üzerindeki sinyalizasyon, trafo, gabari, cer gücü gibi sistemlerin denetlenmesinin ardından ağırlıklı test aşamasına gelindi. Kum torbaları kullanılan testlerde, yolcu varmış gibi gerçek sefer periyotlarında denemeler yapılıyor.

KESİNTİSİZ ULAŞIM

Atatürk Durağı, Sakarya, Batıgar, Yenidoğan, Kültür, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi, Akdeniz Üniversitesi, Meltem, Eğitim Araştırma Hastanesi ve Müze Durağı arasındaki güzergahtaki test sürüşlerinin ardından, hat hizmete açılacak. Böylece, Varsak-Müze arasında kesintisiz ulaşım sağlanabilecek. Yapılacak aktarma ile Varsak-Müze hattından Fatih-Aksu hattında istenilen noktaya ulaşılabilecek.

SON AŞAMAYA GELİNRDİ

3. Etap Raylı Sistem Projesi’nde son testlerin yapıldığını ve kabul aşamasına gelindiğini belirten Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanı Nurettin Tonguç, “3 farklı kategoride kum torbalarıyla işletme senaryolarını çalışıyoruz. Bu yaptığımız testlerin bir bölümünde Müze-Fatih hattında çalışıyoruz, diğerinde Müze Varsak hattında çalışma yapıyoruz. Bu farklı kategoride yüklerle işletmelerdeki zaman notlarını alıyoruz, süreçleri kontrol ediyoruz. Araçların elektromekanikteki sıkıntıları var mı yok mu kontrol ediyoruz. Testler tamamlandığında işletme son aşamasına gelmiş olacak” dedi.

Manşetler

Osmaniye merkezli DEAŞ operasyonu: 3 şüpheli tutuklandı
Mezarlar selde çöktü aileler isyan etti
Antakya’da asansör boşluğuna düşen işçi yaralandı
Belen’de toprak kaymasıyla mahsur kalan araç kurtarıldı
Alevlere teslim olan tır kullanılamaz hale geldi
Dereye uçan operatörü kurtaran 4 itfaiye personeli, oksijen zehirlenmesi yaşadı
Adana’da parktaki kuş yuvasını parçaladılar
Antalya’daki otobüs kazasında hayatını kaybeden 3 gencin Akdeniz Üniversitesi öğrencisi olduğu ortaya çıktı
Antalya’daki otobüs kazasında ölü sayısı 10’a yükseldi
Lüks otomobil park halindeki otobüse çarptı