Rektör Prof. Dr. Güner, okul müdürlerine rehberliğin önemini anlattı

Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, eğitimde kaliteyi artırmak amacıyla önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, eğitimde kaliteyi artırmak amacıyla önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Alanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Güner'in katılımıyla gerçekleşen toplantıda, Alanya ve Gazipaşa ilçelerindeki okul müdürleri ve rehberlik öğretmenleri buluştu.

Toplantıda, bölgedeki eğitim kalitesini yükseltmek için üniversite ile okullar arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesi gerektiği vurgulandı. Prof. Dr. Mesut Güner, Alanya Üniversitesi'nin bu kapsamda hazırladığı projeleri tanıtarak, eğitimde yeni ufuklar açmayı hedeflediklerini belirtti.

"Rehberlik süreci çok önemli"

Üniversiteye geçiş sürecinin öğrenciler için önemli bir dönüm noktası olduğuna dikkat çeken Güner, rehberlik öğretmenlerinin bu süreçte oynadıkları hayati rolü şu sözlerle dile getirdi:

"Üniversiteye geçiş süreci, öğrenciler için önemli bir dönüm noktasıdır. Bu süreçte yaşadıkları zorluklarla başa çıkmalarında ve doğru kararlar almalarında rehberlik öğretmenleri olarak oynadığınız rolün ne kadar kritik olduğunu vurgulamak isterim. Öğrencilerimizin zihinsel ve duygusal sağlıklarının, akademik başarıları kadar önemli olduğunun farkındayız. Bu alanda sizlerin yaptığı çalışmalar, öğrencilerimizin sağlıklı ve dengeli bireyler olarak yetişmesine büyük katkı sağlamaktadır. Üniversite olarak, öğrencilerimizin refahını her zaman esas alınıyor ve bu konuda sunduğumuz destek hizmetlerini sürekli geliştirmeye çalışıyoruz. Siz değerli rehberlik öğretmenlerimize, yaptığınız işin ne kadar önemli ve anlamlı olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Öğrencilerimizin hayatında fark sağlayan kahramanlarsınız. Başarı hikayeleriniz ve öğrencilere olan katkılarınızla gurur duyuyoruz."

"Alanya ve Gazipaşa okulları için umut verici"

Katılımcılar, eğitim sisteminde karşılaşılan zorlukları ve çözüm önerilerini tartışarak, bölgedeki okulların ihtiyaçlarına yönelik stratejiler geliştirdi. Toplantı boyunca, eğitimde yenilikçi yaklaşımlar ve sürdürülebilir çözümler ön planda tutuldu. Toplantı, katılımcıların olumlu geri bildirimleri ve yeni işbirlikleri için atılan adımlarla sona erdi. Eğitimde yeni bir dönemin kapılarını aralayan bu buluşma, Alanya ve Gazipaşa'daki okullar için umut verici bir gelişme olarak değerlendirildi.

Manşetler

Burdur’da iki genci bıçaklayan 17 yaşındaki şüpheli tutuklandı
Kazada hayatını kaybeden nişanlı çift yan yana toprağa verildi
Burdur’da otogarda emniyet kemeri kullanımı hakkında bilgilendirme
Isparta’da bir haftalık denetimlerde 28 aranan şahıs yakalandı
Kayıp olarak aranan 29 yaşındaki öğretmen adayının ırmakta cansız bedeni bulundu
Heyelan sonrası yol çamura bulandı, offroad yarışlarını aratmayan görüntüler ortaya çıktı
Antakya’da canlı hayvan çalan şüpheli yakalandı
Kozan’da aranan 2 kişi tutuklandı
Dörtyol araçtan 100 bin lira para çalan şüpheli yakalandı
Dörtyol’da hapis cezası aranan şahıs yakalandı