Romanya, Makedonya ve Ukrayna’ya ayva ve karyağdı armudu ihracatı

Akdeniz bölgesinin meyve ambarı Korkuteli'nde Karyağdı, Margarit ve Ayva ihracatı başladı.

Akdeniz bölgesinin meyve ambarı Korkuteli'nde Karyağdı, Margarit ve Ayva ihracatı başladı. Özellikle depolarda bekleyen Karyağdı armudu Makedonya'ya, Margarit ve Ayva Romanya, Bulgaristan ve Moldovya'ya gönderiliyor.

Üreticiler birinci sınıf elmaları iç piyasaya gönderdiklerini, bunun yanında ilçede yetişen ayvada da ihracatın başladığını söylediler. Yeni yıl öncesinde başlayan hareketliliğin ardından ilçede çok sayıda kişinin geçim kaynağı olan Karyağdı, Margarit ve Ayva dış pazarlarda yerini almaya başladı.

Korkuteli elmasının rengi, kokusu, parlaklığı ve aromasından dolayı iç ve dış pazarda özellikle büyük mağazalar tarafından tercih edilirken meyve suyu fabrikalarının da büyük oranda ihtiyacı buradan karşılanıyor.

Manşetler

Hatay’da fırtınanın etkisiyle 5 tekne ve 1 yat alabora oldu
Mersin’de yasa dışı bahis çetesi çökertildi: 13 tutuklama
Gözaltına alınmak istenilen firari kelepçeli halde kaçtı, polis yakaladı
Mersin-Antalya arasında selle gelen mucurlar yolu kapattı
Hatay’da otluk alanda çıkan yangın kısa sürede söndürüldü
Belediye önünde kendini ateşe veren şahıs hayatını kaybetti
Hatay’da fırtına nedeniyle tırlar devrildi
Mersin’de makas atan sürücü gözaltına alındı
Eşini öldüren 77 yaşındaki adam tutuklandı
Dereye düşen araçtaki kadının cenazesi teslim alınırken "Gitme" feryadı yürekleri dağladı