Saçmaların hedefi olan leyleğe kuş gözlemcisinden ilk yardım

Hatay'da av tüfeğiyle vurulması sonucu yaralanan leylek, kuş gözlemcisi tarafından kurtarıldı.

Hatay'da av tüfeğiyle vurulması sonucu yaralanan leylek, kuş gözlemcisi tarafından kurtarıldı. Kuş gözlemcisi Erol Yüksek, yaşamak için binlerce kilometre yol kateden leyleğe ateş edenlere tepki göstererek, "Afrika'dan binlerce kilometre mesafeden üreme ve yaşamak için göç eden kuşa nasıl bu kirli eller uzanır aklım almıyor" dedi.

Afrika'dan Asya'ya gitmek için göç yolunda olan leylek, uzun yolculukta mola vermek için Hatay'ın Samandağ kıyılarını seçti. Samandağ ilçesi Mağaracık Mahallesi mevkiinde av tüfeğiyle vurulan leylek, saçmaların isabet etmesiyle bacak ve göğüs kısmından yaralandı. Av tüfeğiyle yaralanan leyleği gören vatandaşların bilgi paylaşımıyla kuş gözlemcisi Erol Yüksek tarafından yaralı leylek kurtarıldı. İlk müdahalesi yapılan leylek, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

"Bu güzelliğin suçu ne" diyerek avcılara tepki gösteren Yüksek, "Biz bu manzarayı görmekten bıktık ama bu canlarımızı korumaktan bıkmayacağız. En kötü olumsuzluklarda bile mücadelemize devam edeceğiz. Yöre halkı da bu insanları ihbar etmekten çekinmiyor ama birtakım insanlar var ve eline aldığı tüfekle neye ateş ettiğini bilmiyor. Leyleğin ayağı paramparça olmuş, bu ayak bitmiş. Neye ateş ettiğini fark edemeyecek kadar zavallı insanlar var. Bunların bedelini masum kuşlar ödüyor. Afrika'dan binlerce kilometre mesafeden üreme ve yaşamak için göç eden kuşa nasıl bu kirli eller uzanır aklım almıyor. Kaçıncı oldu ben de bilmiyorum, tedavi merkezinde 30 kadar leylek var. Bu güzelliğin suçu ne. Ayağıyla ilgili sabitleme ve temizleme yaptık ama göğüsten de saçma değmiş" dedi.

Manşetler

Tetikçilik girişimi son anda engellendi: 6 kişi tutuklandı
Antalya’da kayıp yaşlı adam jandarma ekiplerince bulundu
Ceyhan Nehri’nde kaybolan ikinci çocuğun da cansız bedeni bulundu
Antalya’da jandarma ekiplerinden safari araçlara yönelik denetim
Antalya’da baraka yangında küle döndü, alevler villa ve lojmanlara sıçramadan söndürüldü
Ceyhan Nehri’nde kaybolan 10 yaşındaki çocuğun cansız bedeni 3 kilometre ileride bulundu
Su arızasını gidermeye çalışan muhtar kayalıklardan düştü
Alanya’da otelde arızalı asansörü kontrol ederken yaralanan teknik personel, 40 günlük yaşam mücadelesini kaybetti
Ormanlık alanda mahsur kalan alzheimer hastası kurtarıldı
Beton blokta uzandı, dengesini kaybedip merdivenlere düştü