Şair Arif Nihat Asya, vefatının 50. yılında Adana’da anıldı

Adana'da düzenlenen, "Vefatının 50. Yılında Arif Nihat Asya Sempozyumu" tamamlandı.

Adana'da düzenlenen, "Vefatının 50. Yılında Arif Nihat Asya Sempozyumu" tamamlandı. Sempozyum hakkında konuşan Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mustafa Sarıgeçili, "Arif Nihat Asya, milletimizin duygularını şiire dökmüş bir isimdir" dedi.

Adana'da görevliyken yazdığı Bayrak şiiriyle Bayrak Şairi unvanını alan Arif Nihat Asya düzenlene sempozyumla anıldı. Eğitim-Bir-Sen, Mehmet Akif İnan Vakfı ve ÇÜ tarafından düzenlenen "Vefatının 50. Yılında Arif Nihat Asya Sempozyumu" ÇÜ Mithat Özsan Amfisi'nde gerçekleştirildi. Açılış oturumu ve protokol konuşmalarının ardından başlayan sempozyuma çok sayıda akademisyen, araştırmacı, öğrenci ve davetli katıldı.

Sempozyum kapsamında Arif Nihat Asya'nın şiir ve nesir dünyası; edebi temaları, toplumsal etkileri, dil ve üslup özellikleri ile akademik açıdan ele alındı. Programda bildiriler sunuldu, paneller düzenlendi ve değerlendirme oturumları yapıldı.

Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mustafa Sarıgeçili, sempozyumun ardından yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:

"Arif Nihat Asya, milletimizin duygularını şiire dökmüş bir isimdir. Onun fikirleri ve dizeleri, bugün de toplumumuzun vicdanını besliyor. Onun dizeleri, kelimelere bayrak, bayrağa dua, duaya umut, umuda fetih olacak bir şuurun bir gayretin yansımasıdır."

Arif Nihat Asya'nın anlam ve kimliğin hamurunu yoğuran kişi olduğunu vurgulayan Başkan Sarıgeçili; "Bu anlamlı günde Genel Başkanımız Ali Yalçın'ın da aramızda olmasından memnuniyet duyuyoruz. Tüm üyelerimize, akademik camiaya ve halkımıza sempozyuma katılımlarımdan dolayı teşekkür ediyorum. Özellikle gençlerimizin sempozyuma gösterdiği ilgi takdire şayandır. Geleceğe dair daha umutla bakmamıza vesile olmuştur. Kendilerini, ailelerini ve öğretmenlerini tebrik ediyorum. Ayrıca çok değerli hocalarımız sempozyumda farklı başlıklar altında Arif Nihat Asya üzerine bilgilenmemizi sağladı. Onlara da şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Manşetler

Dolapta yakalanan hırsızdan polislere: "Maşallah ne oldu şimdi?"
Bucak Belediyesi Sokak Hayvanları Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde feci görüntüler
Kahramanmaraş’ta silahlı saldırı: 1 yaralı
Isparta’da feci kaza nişanlı çifti hayattan kopardı
Isparta-Antalya kara yolunda feci kaza: 2 ölü, 4 yaralı
Antalya’da evde ölü bulunan gencin teyzesinden yürek yakan ağıt: "Dayanamam ben, içim yanıyor"
Cinayetle biten kavgada hayatını kaybeden polis memuru son yolculuğuna uğurlandı
Burdur’da 2 genç tanımadığı bir kişi tarafından bıçaklandı
Bayram günü yangın afetini yaşadılar
Göç yolundaki leyleklere av tüfeğiyle ateş ettiler