Salçalık biberin kilosu 12 TL’den 10 TL’ye düştü

Adana'da kendi salçalarını yapmak isteyen vatandaşlar salçalık biber almak için satıcılar ile sıkı pazarlık yapıyor.

Adana'da kendi salçalarını yapmak isteyen vatandaşlar salçalık biber almak için satıcılar ile sıkı pazarlık yapıyor. Geçen yıl 2 TL'den satılan biberin kilosunun bu yıl 12 TL'den 10 TL'ye düşmesi ilgiyi arttırdı.

Salça sezonunun başlamasıyla salçalık biber satılan pazarda hareketlilik yaşanıyor. Sezon başında kilosu 12-14 TL arasında değişen salçalık biberin kilosu 10 TL'ye kadar düştü.

Ferhat Durgut, tarlada 9 TL'den aldıkları biberi 10 TL'den sattıklarını belirterek, "Vatandaş da haklı salça yapımı çok pahalıya mal oluyor. Ama burada genelde vatandaşlar hazır salça tüketmez kendi salçalarını yapıyorlar. Okulların açılması ile yayladan gelen vatandaşların ilgisi yoğun" dedi.

Vatandaşlar geçen yıl 2 TL olan biberi bu yıl 10 TL'den alabildiklerini söyledi. Vatandaşlar, pazarda otomobillerine yükledikleri biber çuvallarını evlerine götürerek el emeği ve makine desteğiyle salçayla dönüştürüyor.

Manşetler

Elektrik direğinde erkek cesedi bulundu
Mersin’de siber dolandırıcılık operasyonu: 6 şüpheli tutuklandı
Mersin’de sokak satıcılarına operasyon: 2 tutuklama
Otomobil 200 metrelik uçuruma yuvarlandı: 27 yaşındaki genç kadın hayatını kaybetti
Alanya’da motosiklet park halindeki araca çarptı: 1 yaralı
Antalya’da cinayetle sonuçlanan silahlı saldırıya 2 tutuklama
Antalya’da otomobiller çarpıştı: 1 ölü, 3 yaralı
Hayatını kaybeden babasının hediyesini kaybetti, bulununca sözleri duygulandırdı
Yaşlı kadın balkondan düşerek hayatını kaybetti
Öğretmen Ayla Kara’nın ailesinden, okula saldıran öğrencinin ailesine 5 milyon 100 bin liralık tazminat davası