Sarıgeçili: "Atamalar; planlı, veri odaklı ve eğitim ihtiyacını gözetir nitelikte olmalıdır"

Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mustafa Sarıgeçili, öğretmen atamalarının yalnızca sayı meselesi olmadığını belirterek, "Atamalar; planlı, veri...

Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mustafa Sarıgeçili, öğretmen atamalarının yalnızca sayı meselesi olmadığını belirterek, "Atamalar; planlı, veri odaklı ve eğitim ihtiyacını gözetir nitelikte olmalıdır" dedi.

Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle 22. Geleneksel Basın Buluşması gerçekleştirildi. Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mustafa Sarıgeçili, toplantıda sendikanın 2025 yılı faaliyet raporu, eğitim politikaları ve özellikle öğretmen atamaları değerlendirildi.

Konuşmasına çalışan gazetecilerin gününü kutlayarak başlayan Sarıgeçili, rekorlar yılı olarak ifade ettiği 2025 yılını değerlendirdi. Sarıgeçili, "2025'te sendikamıza bin 643 yeni üye kazandırarak toplam üye sayımızı yaklaşık 12 bin 500'e taşıdık. Hemen her ay zirvede yer aldık. Yılı Türkiye şampiyonu olarak tamamladık. Tüm ilçelerde olduğu gibi Çukurova'da da yetkiyi aldık. Bu güç bize eğitim çalışanlarının temel taleplerini daha güçlü ve net biçimde seslendirme imkanı veriyor" diye konuştu.

Sarıgeçili, konuşmasının devamında şunları ifade etti:

"Öğretmen atamaları yalnızca sayı meselesi değildir. Norm kadro planlaması sağlıklı yapılmalı, kontenjanlar önceden ilan edilmeli; mülakat mağdurlarının hakkı korunmalıdır. Resen atama uygulamaları öğretmenleri ailelerinden, özel hayatlarından koparıyor; bu uygulama kalıcı çözümler üretilene kadar durdurulmalıdır."

Sendika olarak atama politikasına ilişkin görüşlerini Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde ilettiklerini ve norm fazlası öğretmenlerin haklarını korumaya yönelik hukuki ve idari girişimleri sürdürdüklerini de söyleyen Başkan Sarıgeçili, "Atamalar; planlı, veri odaklı ve eğitim ihtiyacını gözetir nitelikte olmalıdır. Norm kadro fazlası öğretmenlerin aile bütünlüğünü bozacak şekilde başka ilçelere resen atamalarının yürütmesi, idare mahkemelerince durduruldu. Genel Başkanımız Ali Yalçın ve Eğitim-Bir-Sen Genel Merkezimizin de verdiği destekle taleplerimizi Milli Eğitim Bakanlığı'nda da güçlü bir şekilde savunuyoruz" diye konuştu.

Toplumsal kampanyalar ve sosyal sorumluluk faaliyetleri ile de Eğitim-Bir-Sen'in adından başarı ile söz ettirdiğine vurgu yapan Başkan Sarıgeçili, "Türkiye'de genel yetkili sendika olmanın sorumluluğuyla sendikal mücadelemizi sürdürüyoruz ancak bunun yanında ülkenin en büyük STK'sı olarak gerek dünyadaki gerekse Türkiye'deki olaylara karşı kayıtsız kalmıyoruz. Bununla birlikte birçok kültürel faaliyeti de yıl boyunca gerçekleştiriyor" ifadelerini kullandı.

Sarıgeçili açıklamasını 15 Ocak 2026 Perşembe günü saat 12.30'da Memur-Sen Adana İl Temsilciliği tarafından İstasyon Meydanı'nda yapılacak ortak basın açıklamasına tüm kamu çalışanlarını ve basın mensuplarını davet ederek tamamladı.

Manşetler

Antalya’da tır devrildi: Durakta bekleyen 2 kişi hayatını kaybetti
17 yıl 5 ay hapis cezası ile aranan şahıs Isparta’da yakalandı
Ağabeyine çarptıktan sonra aracıyla çukura uçan sürücü tutuklandı
Motosikletin çarptığı yaya ağır yaralandı
Adana’da atık yüklü tır devrildi: Sürücü yaralandı
Mersin’deki traktörlerin çarpıştığı kazada ölü sayısı 2’ye yükseldi
Böcek korkusuyla balkon duvarının üzerine çıkan kadın, ölümle burun buruna geldi
Adana’da yolcu otobüsü alt geçit duvarına çarptı: 11 yaralı
Dehşet anları kameraya yansımıştı: Araçla çarptığı kişi ağabeyi çıktı
Adana’da "Huzur ve Güven" uygulaması: 64 aranan şahıs yakalandı, 191 araca 1 milyon 139 bin TL ceza