SASA’da maaş ve tazminat eylemi

Adana'da aylardır SASA'dan maaşlarını ve tazminatlarını alamayan işçiler yine eylem yaptı.

Adana'da aylardır SASA'dan maaşlarını ve tazminatlarını alamayan işçiler yine eylem yaptı.

SASA Polyester fabrikasının PTA üretim tesisi şantiyesinde taşeron firmada çalışan bir grup işçi, aylardır maaşlarını, işten çıkartılan işçiler de tazminatlarını alamadıkları gerekçesiyle uzun süredir eylemlerini sürdürüyor. Yeni yılın ilk haftasında da eylemlerine devam eden işçiler, sabahın erken saatlerinde fabrikanın önüne geldi.

Fabrika yetkilileriyle görüşme talebinde bulunan işçiler, olumlu yanıt alamayınca "İnşaat işçileri köle değildir, ücret haktır gasp edilemez" yazılı pankartla sloganlar attı.

"200 bin lira alacağım var"

4 aydır tazminatını alamadığını anlatan Ercan Aydınlı, "SASA ile aylardır görüşüyoruz ama bir türlü yanıt alamadık. SASA parayı taşeron firmaya ödediğini söylüyor, firma ise SASA'dan ödeme alamadığını söylüyor. Benim burada 200 bin lira alacağım var. Hakkımızı istiyoruz, para hesaplarımıza geçmeden de buradan ayrılmayacağız" dedi.

Tazminatını alamayan işçilerden Bahri Gül ise mağdur olduğunu, başka bir işte çalışamadığını ve ailesini geçindirmekte zorlandığını anlattı.

Polis ekiplerinin geniş güvenlik önlemi aldığı fabrika önünde işçilerin eylemi devam ediyor.

Manşetler

Telefon alışverişinden kalan 24 bin TL alacaklarını almaya giden kardeşler mermilerin hedefi oldu
Yanan evde dumandan etkilenen iki çocuk hastaneye kaldırıldı
Mersin’de düğün konvoyunda havaya ateş açan şüpheli yakalandı
İşçilerin kaldığı 2 katlı yatakhane alevlere teslim oldu
Feke-Saimbeyli kara yolu ulaşıma kapandı
Kahramanmaraş’ta kayıp olarak aranan yaşlı adam ölü bulundu
Mersin’de sağlıksız şekilde taşınan çiğ köfte kolilerine el konuldu
Aldatılma iddiası cinayet davasına girdi: Mahkemeden DNA incelemesi talebi
Annesini kazada yaralayıp kaçan sürücüyü, gözyaşlarıyla babasına şikayet etti
Bebeğe şiddet uygulayan hemşire: "Ben de bir anneyim evladımın yanında olmalıyım"