Serik 2 Arıtma Tesisi inşaatı tam gaz

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü ile Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğiyle Belek Bölgesi'ne hizmet etmek üzere yapımına başlanan ‘Serik-2 Atıksu Arıtma Tesisi ve Bağlantılı Altyapı Tesisleri Projesi” inşaatının yüzde 80’i tamamlandı.

Serik-2 Atıksu Arıtma Tesisi Projesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı ve ASAT Genel Müdürlüğü Türkiye'de bir ilk olan işbirliği protokolü imzalamıştı. Protokol çerçevesinde Kültür Bakanlığı’nın 243 milyon TL'lik finansal destek sağladığı projenin inşaatı hızla devam ediyor. Betonarme yapıların inşaatı yüzde 80, toplam proje ise yüzde 60 seviyesine ulaştı. 67 dönüm arazi üzerine kurulan Serik-2 Atıksu Arıtma Tesisi ile Serik ve Belek bölgesinin 2050 yılına kadar arıtma alt yapısı garanti altına alınacak. Serik’te mevcut arıtmaya ek olarak yapımına başlanan tesiste günde 65 bin m3 atık su arıtılabilecek. Tesiste 260 bin kişinin evsel atık suyu arıtılabilecek.

BELEK 1 VE BELEK 2 TESİSLERİ DEVRE DIŞI KALACAK

Serik-2 Atıksu Arıtma Tesisi ve Bağlantılı Altyapı Tesisleri Projesi kapsamında 3 adet betonarme ve 1 adet hazır paket tip terfi istasyonu da yer alıyor. Proje kapsamında yaklaşık 25 kilometrelik kanalizasyon hattı da imal edilecek. Yeni terfi istasyonları ve arıtma tesisi tamamlandığında betonarme ve mekanik yönden uzun süredir çalışan ve ömrünü tamamlamaya yakın olan Belek-1 ve Belek-2 Atık Su Arıtma Tesisleri devre dışı bırakılacak.

KAPASİTE 130 BİN METREKÜPE ÇIKARILABİLECEK

Bakanlık, yapımın tamamlanmasının ardından tesisi 20 yıl süreli işlettikten sonra Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü’ne teslim edecek. 20 yıllık süreçte Belek bölgesinin tüm atık su gelirleri Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından alınacak ve bu kaynak bölge altyapısına aktarılacak. Tesisin kapasiteli ihtiyaca göre ilerleyen zamanda 130 bin metreküpe çıkarılabilecek.

TURİZM VE CARETTALAR KORUNACAK

Serik’te çevresel riskleri sona erdirecek projenin tamamlanmasıyla birlikte bölgeden gelen evsel atık sular turizm bölgesi dışında yer alan bu arıtma tesisine bağlanacak. Diğer tesisler devre dışı kalmasıyla üst düzey bir çevre koruması ve merkezi atık su yönetimi sağlanacak. Bölgede turizmi için büyük önem taşıyan ve Caretta Carettaların ortak yaşam alanı sahiller korunurken, çevre kalite standartları üst seviyeye ulaşacak. Haber Merkezi

Manşetler

Kahramanmaraş’ta kepçenin çarptığı işçi hayatını kaybetti
Gazipaşa’da kamyon üzerindeki jeneratör yandı
Tarsus-Pozantı otoyolunda kamyon ile tır çarpıştı: 1 ölü
Plastik ambalaj deposunda uyuşturucu üretimine 3 tutuklama
Hastaneden taburcu oldu, dönüş yolunda kazada öldü
Sulama kanalına düşen genç kızın cansız bedenine ulaşıldı
Mersin’deki 7 milyar 640 milyon TL’lik yasa dışı bahis operasyonunda 30 tutuklama
Osmaniye’de anız yangını seyir halindeki saman yüklü tıra sıçradı
Motoru arızalanıp sürüklenen teknedeki İsrail uyruklu 2 kişiyi Sahil Güvenlik ekipleri kurtardı
Adana’da sulama kanalında kaybolan kişi aranıyor