Seyhan Belediyesi kendi çöp konteynırlarını üretecek

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, "Kurduğumuz atölyelerde üreten bir belediye olarak birçok alanda çok önemli oranda tasarrufu sağladık" dedi.

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, "Kurduğumuz atölyelerde üreten bir belediye olarak birçok alanda çok önemli oranda tasarrufu sağladık" dedi.

Seyhan Belediyesi'ni her alanda üreten bir belediye haline getiren Akay, üreten belediyecilik hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. Temizlik İşleri Müdürlüğü şantiyesinde kurulan atölyede, belediyenin ihtiyacı olan çöp konteynırları üretilmeye başlandı. Konteynır üretimiyle önemli oranda tasarruf edilmesi hedefleniyor.

Üretim yelpazesi genişliyor

Covid-19 pandemisi döneminde tasarruf ve üretim odaklı belediyecilik anlayışını hayata geçiren Akay'ın, Dikimevi ile başlattığı üretim yelpazesi gün geçtikçe genişliyor.

Belediye işçilerinin kıyafetlerini dikmek üzere kurulan Dikimevi'nin hemen ardından boya atölyesi, kompost tesisi, deterjan üretimi, hijyenik ped, glütensiz gıda, süt, peynir, yoğurt, tartan zemin, tıbbi aromatik bitki ile genişleyen üretim yelpazesine önemli bir alan daha eklendi.

Çöp konteynırları da artık belediyede üretiliyor

Yurttaşların evsel atıkların toplandığı çöp konteynırları da Seyhan Belediyesi bünyesinde üretilmeye başlandı. Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde kurulan atölyede, yeni çöp konteynırları belediye çalışanları tarafından üretilerek halkın hizmetine sunuluyor. Hasar görmüş konteynırlar da yine aynı atölyede onarılarak yeniden kullanılabilir hale getiriliyor.

Önemli oranda tasarruf elde edilecek

Seyhan'ın Türkiye'nin 53 ilinden daha büyük bir ilçe olduğunu hatırlatan Akay, kaynakların oldukça kıt olduğu günümüzde Seyhan Belediyesi'nin her alanda tasarruf etmesinin çok önemli olduğunu vurguladı.

Seyhan Belediyesi'nin doğumdan ölüme yurttaşların tüm ihtiyaçlarını karşılamak için görev yaptığını kaydeden Akay, "96 mahallemizde çok büyük bir nüfusa hizmet veriyoruz. Halkımıza en iyi hizmeti sunabilmek için kaynaklarımızı doğru kullanmamamız gerekiyor. Bunun yolu da tasarruftan geçiyor. Kurduğumuz atölyelerde üreten bir belediye olarak birçok alanda çok önemli oranda tasarrufu sağladık. Şimdi bu alanlara bir yenisini daha ekledik. Çöp konteynırlarımızı da artık satın almak yerine kendi atölyemizde üretiyoruz. Her şey Seyhan ve Seyhanlı için" ifadelerini kullandı.

Manşetler

Otogarın dışındaki çuvala gizlediği bıçağı alıp 2 güvenlik görevlisini yaraladı
Adana’da narenciye paketleme tesisinde yangın
Erzin’de 250 gram metamfetamin ele geçirildi
Hatay’da 8 kilo 900 gram esrar yakalandı: 4 tutuklama
Antakya’da 7 suçtan aranan hükümlü yakalandı
Antalya Otobüs Terminali’nde kerevit operasyonu: 90 kilogram ele geçirildi
Osmaniye’de minibüsle çarpışan motosikletli yaralandı
İçki içmesine müsaade etmeyen kuruyemişçinin dükkanına tüfekle ateş açtı
Mersin’de müstehcen içerik paylaşan 140 hesaba işlem yapıldı
Mersin’de ikiz kardeşler ile iki kuzenin öldüğü kazanın sanığı hakim karşısına çıktı