Siperlikli maske üretimi yeniden başladı

Muratpaşa Belediyesi, Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezlerinde (ASSİM) yeniden siperlikli yüz maskesi yapımına başladı.

Covid-19 salgınıyla mücadelede Muratpaşa’da her eve ulaştırdığı yıkanabilir maske çalışması ve siperlikli maske üretimiyle bu yıl 10’uncusu gerçekleştirilen Lublin Sınır Ötesi İşbirliği Kongresi’nce “Avrupa ülkelerine ilham olabilecek en iyi çözümler” arasında gösterilen Muratpaşa Belediyesi, oluşan ihtiyaçlar doğrultusunda siperlikli maske üretimine yeniden başladı.

Belediye Başkanı Ümit Uysal, salgının ilk döneminde, ASSİM’de 3 boyutlu yazıcılarla başlayan maske üretimini atölye düzeyine taşıdıklarını söyledi. Bu süreçte 63 bin 700 adet yüz koruyucu siperlikli maske yapıldığını belirten Başkan Uysal, maskeleri aralarında Antalya Eğitim ve Araştırma, Akdeniz Üniversitesi, Atatürk Devlet hastanelerinin de bulunduğu çok sayıda sağlık kurumuna, belediyelere, aile sağlığı merkezlerine ve emniyet güçlerine teslim ettiklerini dile getirdi.

Muratpaşa Belediyesi, ikinci etap çalışmalarına ise 10 bin maske üretim hedefiyle başladı. ASSİM’de yapımına başlanan maskeler, yine ücretsiz olarak ihtiyacı olan noktalara ulaştırılacak. Yetkililer ihtiyaç olması halinde bu sayının arttırabileceğini dile getirdi.  Haber Merkezi

Manşetler

Adana’da biri cinayetten aranan 2 firari hükümlü yakalandı
Manavgat’ta otomobille çarpışan motosikletli yaralandı
Isparta’da okul tuvaletine yerleştirilen kameralar bulunduğu yerden kaldırıldı
Adana’da 7 hırsızlık olayına karışan şüpheli yakalandı, "Pişmanım" dedi
Ters yönden gelen motosikletin otomobille çarpışma anı kamerada: 1 yaralı
Otomobille çarpışan hafif ticari araç yan yattı: 2 yaralı
Gazipaşa’da bıçaklı kavga: 2 yaralı, 4 gözaltı
Hatay’da 2 katlı müstakil ev alevlere teslim oldu
Sosyal medyadan kandırıp tecavüz ettiler, parasını ve telefonunu gasp ettiler
Asi Nehri’ne düşen genç kayboldu