Şırnak’ta yaban hayvanları için yem bırakıldı

Şırnak'ın yüksek rakımlı bölgelerine, etkili olan kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için yem bırakıldı.

Şırnak'ın yüksek rakımlı bölgelerine, etkili olan kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için yem bırakıldı.

Şırnak Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi ekipleri, yoğun kar yağışı nedeniyle yiyecek bulma sorunu çekecek yaban hayvanları için doğaya yem bıraktı. Şube Müdürü Orhan Kalay ile ekipler, Şırnak- Siirt Karayolu Gabar Dağı etekleri mevkiinde yemleme çalışması yaptı. Şube Müdürü Orhan Kalay, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şırnak Şube Müdürlüğü olarak her sene olduğu gibi bu senede yemleme çalışmasını yoğun kış şartlarına bağlı olarak başlattıklarını, kış mevsimi başlamasıyla beraber manav, kasap, fırın, market ve pazarlardan toplamış oldukları atık yiyecekleri, yem bulmakta zorlanan yaban hayvanları için doğada belirli alanlara bıraktıklarını belirtti. Kalay, "Bölgede bulunan yaban keçileri için yonca, ekmek, kuşlar için mısır, buğday, yırtıcı kuşlar için et, kemikler, yırtıcı hayvanlarımız için topladıklarımız atıkları burada yemleme faaliyeti için bırakmış bulunuyoruz. Yoğun kış şartlarında yem bulmakta güçlük çeken yaban hayvanlarımızın, köylere, yerleşim yerlerine inmelerini engellemek ve bulundukları ortamlarda yemlemelerini sağlamak istiyoruz" dedi.

Şube müdürlüğü olarak yapmış oldukları çalışmaların sonuçlarını görmek için foto kapan yerleştirdiklerini ifade eden Kalay, kurulan bölgelerde ne tür hayvanın ve bunun çeşitliliğini de öğrenmek niyetinde olduğunu kaydetti.

Manşetler

Konyaaltı’nda bozuk gıda denetimi
Antalya’da 5 yıldızlı oteldeki yangın korkuttu
Osmaniye’de çöp kamyonuyla otomobil çarpıştı: 1 yaralı
Antalya’da 9 kurşunlu kadın cinayetinde iyi hal indirimi anneyi gözyaşlarına boğdu
Belen’de tır yangını
Halı sahadaki tekme tokatlı kavga kameraya yansıdı
Reyhanlı’da fabrika yangını
Mersin Mut’ta fırtına çatıyı uçurdu
Kamyonun sollama manevrası kazaya neden oluyordu: O anlar kamerada
Solist cinayetinde tetiği 14 yaşındaki çocuk çekmiş