Sonbaharda açan nilüferler görsel şölen sunuyor

Adana'nın Kozan ilçesinde Bekirce Göleti'nde her yıl ilkbahar ve sonbaharda ortaya çıkan endemik nilüfer çiçekleri, adeta görsel şölen sunuyor.

Adana'nın Kozan ilçesinde Bekirce Göleti'nde her yıl ilkbahar ve sonbaharda ortaya çıkan endemik nilüfer çiçekleri, adeta görsel şölen sunuyor.

Kozan ilçesi Alapınar Mahallesi'nde doğal kaynak suyunun bulunduğu Bekirce Göleti'nde yetişen nilüfer çiçekleri, eşsiz güzelliğiyle ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Bölgede iki gölette açan çiçekler, ilkbahar ve sonbahar mevsimlerinde bölgeye gelen ziyaretçileri büyülüyor.

Mahalle Muhtarı Salim Açıkgöz, "Mahallemizde bulunan Bekirce Göleti'ndeki nilüfer çiçekleri çok güzel. Çiçeklerin korunmasını istiyoruz. Yerel yönetimler buranın mesire alanı olması için çok destek oldular ama güvenlik ve bekçi sağlayamadığımız için mahalle olarak biz istemedik. Burası doğa harikası bir yer. Her yıl ilkbahar ve sonbaharda nilüfer çiçekleri gölü kaplıyor ve görsel bir şölen sunuyor. Bu mevsimde açmaya başlar ve 20 gün boyunca gölde muhteşem bir görsel oluşur. Bizim ricamız bu nilüferlerin koparılmaması ve koruma altına alınması" dedi.

Kozan Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Sönmez ise, nilüfer çiçeklerinin görsel bir güzelliği olduğunu ve endemik bitki olarak bölgede iki yerde bulunduğunu kaydederek, "Alapınar bölgesinde hem nilüfer çiçeklerinin hem de bölgedeki kuş çeşitliliğinin korunması gerekiyor. Bölgemiz büyük bir eko turizm alanı" diye konuştu.

Büşra Dağlı adlı vatandaş, nilüfer çiçeklerini fotoğraflamak için bölgeye geldiğini belirterek, vatandaşların çevreyi kirletmesinin üzücü olduğunu kaydetti.

Manşetler

Kahramanmaraş’ta ehliyetsiz sürücü polislere çarptı: 2 polis yaralı
Tarsus’ta suya atlayan çocuk kayboldu: Arama çalışması devam ediyor
Mersin Limanı’nda 19 kilo kokain ele geçirildi, vali ekibi tebrik etti
Mersin’de sigara kaçakçılığı ile mücadele
Isparta’da kazada 83 yaşındaki bisikletli ağır yaralandı
Eğirdir’de zincirleme kazada 3 kişi yaralandı
İl emniyet müdürünün yönettiği operasyonda çok miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi
Tarsus’ta etkili olan rüzgar bir iş yerinin çatısını uçurdu
Alevlerin küle çevirdiği evde Kur’an-ı Kerim zarar görmedi
Burdur’da yanan ev kullanılamaz hale geldi