Sosyal medya üzerinden Atatürk’e, şehitlere ve vatana hakarete gözaltı

Antalya'da X/Twitter sosyal medya platformu üzerinden Atatürk'e, şehitlere ve vatana hakaret içerikli paylaşımlar yapan şüpheli, polis operasyonuyla yakalandı.

Antalya'da X/Twitter sosyal medya platformu üzerinden Atatürk'e, şehitlere ve vatana hakaret içerikli paylaşımlar yapan şüpheli, polis operasyonuyla yakalandı.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı talimatları doğrultusunda, sosyal medya hesabında "@eosmk" isimli kullanıcının O.K. isimli şahıs olduğu tespit edilerek, polis tarafından ikametine yapılan baskında O.K. gözaltına aldı. Şüphelinin evinde yapılan aramada 2 adet havalı diye tabir edilen uzun namlulu tüfek, 2 adet havalı diye tabir edilen tabanca ve 2 adet şarjör, 6 adet kasatura bıçak ve 1 adet muşta ele geçirildi.

O.K. hakkında 5816 sayılı Atatürk aleyhine işlenen suçlar, TCK 216 halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama, TCK 213 halk arasında endişe, korku ve paniğe sebep olmak, TCK 301 Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama suçlarından tahkikata başlanıldığı bildirildi.

Manşetler

Antalya’da Fransız turistin 3 saatlik vicdan nöbeti
Manavgat’ta yolun karşı tarafına geçmeye çalışan yayaya otomobil çarptı
Jandarmadan kaçak silah operasyonu: 4 gözaltı
İki otomobilin kavşakta çarpışma anı kamerada
Sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil bahçeye uçtu
Manavgat’ta feci kaza kamerada: 1 yaralı
Otomobil, iş yerine girdi: O anlar kameraya yansıdı
3 yaşındaki çocuğu hastaneye yetiştirmek için polis eskortluk yaptı
Ev alma hayaliyle 1 milyon TL ödeme yapan depremzede, aynı evin 6 kişiye daha satıldığını öğrendi
Antakya’da metruk bina yangını kontrol altına alındı