Sporcular manzara eşliğinde koştu

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği "Tarsus Dağ Koşusu" etkinliğinde, sporcular eşsiz manzaralar eşliğinde mücadele etti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği "Tarsus Dağ Koşusu" etkinliğinde, sporcular eşsiz manzaralar eşliğinde mücadele etti.

Mersin'i bir spor kenti haline getiren Büyükşehir Belediyesi, ilk defa düzenlenen "Tarsus Dağ Koşusu" ile sporseverlerin gönlünü fethetti. Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı koordinesinde "Patikayı Keşfet, Zirveye Yerleş" sloganlarıyla düzenlenen koşu, Tarsus'un İncirlikuyu mevkinde bulunan baraj gölünün kenarında gerçekleştirildi. Farklı illerden sporcuların da yer aldığı koşu gençler ve yetişkinler olmak üzere 2 kategoride arasında düzenlendi. Eşsiz manzaralar eşliğinde gerçekleşen organizasyonda, yetişkin kadınlar kategorisinde Senem Eser birinci, Kader Şimşek ikinci, Şükran Ayaz üçüncü olurken, yetişkin erkekler kategorisinde Mervan Haykır birinciliği, Ümran Bulut ikinciliği, Hasan Turgut da üçüncülüğü elde etti. Genç kızlar kategorisinde ise Zeynep Ertaş birinci, Nergis Deyan ikinci, Cansu Kayaalp üçüncü olurken, genç erkekler kategorisinde Hasan Aydın birinci, Ali Bıçakçı ikinci, Mesut Kalkan ise üçüncü oldu.

"Mersin'in saklı kalmış güzelliklerini, sporla ortaya çıkartıyoruz"

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdal Gökayaz, organizasyonun amacının kentin saklı kalmış güzelliklerini gözler önüne çıkartmak olduğunu söyledi. Mersin ve Tarsus'un birçok güzellik barındırdığını dile getiren Gökayaz, "Mersin'in saklı kalmış güzelliklerini, sporla ortaya çıkartıyoruz. Ovamızın güzellikleri kadar, dağ köylerimizin de farklı güzellikleri var. Biz bir taraftan da bunları göstermek istedik. Bundan sonraki süreçte farklı ve yeni parkurlarla bunu desteklemek istiyoruz. Çünkü Mersin'in, Tarsus'un ve diğer ilçelerimizin saklı kalmış birçok güzelliği var. Bu güzellikleri sporla birleştirerek, güzel çalışmalar yapmaya devam etmek istiyoruz" dedi.

Sporcular, manzaradan ve parkurdan memnun

Yetişkin kadınlar kategorisinde birinci olan Senem Eser, 27 yıldır atletizmle ilgilendiğini söyledi. Dağ koşusunun zor olduğunu aktaran Eser, "Biraz zor ama büyük erkeklerle beraber çıktık ve kendimi denemiş oldum. Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden, ilerleyen zamanlarda yine böyle güzel organizasyonlar bekliyoruz. Parkur da ilgi de çok iyiydi" diye konuştu. Yetişkin erkekler kategorisinde birinci olan Mervan Haykır da emeklerinin karşılığını aldığını ifade ederek, "Parkur güzeldi. Barajın kenarında koştuk, Mersin'in güzelliklerini gördük" dedi. Haykır, bundan sonraki yarışmalara da katılmak istediğini belirtti.

Genç kızlar kategorisinde birinci olan Zeynep Ertaş ise parkuru çok beğendiğini dile getirerek, "Birinci gelerek ailemi gururlandırdığım için mutluyum. Mersin'e ilk defa geldim, çok güzel bir şehir" ifadelerine yer verdi. Genç erkekler kategorisinde birinci olan Hasan Aydın da sıcağa ve neme rağmen parkurun güzel olduğunu ifade etti. Aydın, "Bu birinciliğimi anneme hediye ediyorum. Her zorlu şartta bana destek çıktı, ona teşekkür ederim" diye konuştu.

İncirlikuyu Mahallesi Muhtarı Hakan Yılmaz da etkinliğin, Tarsus'un ve köylerinin tanıtılması açısından önemli bir organizasyon olduğunu kaydetti.

Manşetler

Alanya’da araçların lastiklerini kesen, tuvalete zarar verip, marketten yiyecek ve içecek alan 3 şüpheli yakalandı
Sağanak sonrası apartman bahçesindeki havuz çöktü, 7 katlı apartman tahliye edildi
Isparta’da tuvaletlere kamera yerleştirilen okulun müdürü görevden alındı
Payas’ta kamyonet alevlere teslim oldu
Antalya’da tartıştığı 37 haftalık hamile eşini dizlerinden vurdu
Antalya’da karlı dağların gölgesinde deniz keyfi
Mersin’deki kazadan acı hikaye: İkizleri ölüm ayırdı, 3 cenaze yan yana defnedildi
Isparta’da aranan 515 kişi yakalandı
Şarampole devrilen otomobil hurdaya döndü
10 kişinin öldüğü kazaya karışan otobüs firmasına ait başka bir otobüse aynı güzergahta aşırı hız cezası