Sulama kanalının altında doğum yapan köpek ve yavruları kurtarıldı

Osmaniye'de itfaiye ekipleri, girdiği sulama kanalı köprüsü altındaki boşlukta doğum yapan anne köpek ve 5 yavrusunu kurtardı.

Osmaniye'de itfaiye ekipleri, girdiği sulama kanalı köprüsü altındaki boşlukta doğum yapan anne köpek ve 5 yavrusunu kurtardı.

Merkeze bağlı Dereli köyünde vatandaşlar, sulama köprüsü altından yavru köpek seslerinin geldiğini ve yağışlarla birlikte kanaldaki su seviyesi yükseleceğini düşünerek, boğulmaktan kurtarılması için 112 Acil Çağrı Merkezini arayarak yardım istedi. İhbar üzerine bölgeye Osmaniye Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Olay yerine ulaşan itfaiye eri, yaklaşık 3 metre sürüklenerek girdiği köprü altında, özel bir aparatla önce anne köpeği yakalayıp, ardından 5 yavruyu da bulunduğu yerden alarak dışarıya çıkarttı. Anne köpek ve 5 yavrusu, sağlık kontrollerinin ardından köylüler tarafından sahiplenildi. Vatandaşlar, yağışlarla birlikte kanaldaki su seviyesinin yükselerek yavruların ölümüne neden olabileceğini belirtip, itfaiye erlerine kurtarma çalışmalarından dolayı teşekkür ettiler.

Manşetler

Dörtyol’da uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltına
Mersin’de acı olay: Doğum gününde hayatını kaybetti, nikah günü defnedildi
Mersin’de 6 kilo 300 gram kubar esrar ele geçirildi: 2 tutuklama
Alara Çayı’nda 3 haftadır aranan gençten acı haber
Burdur’da otomobiller çarpıştı: 6 yaralı
Yayaya yol veren minibüse arkadan araç çarptı, kaza anı kamerada
El freni çekilmeyen traktör metrelerce ilerledi, yoldan geçen sürücü durdurdu
Tuvalet bahanesiyle girdiği restorandan telefon, camiden merdiven çaldı
Özel halk otobüsü ile iki otomobilin karıştığı kazada yaralanan olmadı
Burdur’da caminin yanında yakalanan yılan, doğal yaşam alanına salındı