Suriye’de devam eden orman yangını Türkiye sınırına ulaştı

Suriye'nin Lazkiye bölgesinde ormanlık alanda çıkan yangın, Türkiye'nin en güneyinde yer alan Hatay'ın Yayladağı ilçesine sıçradı.

Suriye'nin Lazkiye bölgesinde ormanlık alanda çıkan yangın, Türkiye'nin en güneyinde yer alan Hatay'ın Yayladağı ilçesine sıçradı. Sınır hattında devam eden ve zaman zaman Türkiye tarafına geçen alevlere ekipler müdahale ediyor.

Suriye'nin Lazkiye kentinin Türkmendağı bölgesinde bir süre önce başlayan orman yangınını söndürmek için Türkiye'den de destek ekip gitmişti. Günlerdir devam eden orman yangınında alevler, ülkenin en güneyinde bulunan Hatay'ın Yayladağı ilçesi sınırına ulaştı. Teyakkuzda bekleyen Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, zaman zaman sınırı geçen alevlere müdahale ediyorlar. Günlerdir devam eden orman yangını nedeniyle Yayladağı ilçesi duman tabakasıyla kaplandı.

Ekiplerin sınır hattında teyakkuzda olduğunu ifade eden Celal Sarı, alevlere müdahale eden ekiplere kolaylıklar diledi.

Manşetler

Adana’da 115 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildi
AFAD’dan Eğirdir’de kaya düşmesi sonrası heyelan incelemesi
İbanını kullandırıp hapis cezası alan Özlem, gözyaşlarıyla teslim oldu
"Kedi bile zor girer" denilen pencereden girdi, sadece iPhone’ları çaldı
Mersin’de zehir tacirlerine şafak operasyonu: 43 gözaltı, 448 bin sentetik hap ele geçirildi
Suç makinası hırsızlar telefon sinyali takip edilerek yakalandılar
Hasta taşıyan ambulansla otomobil çarpıştı: 4 yaralı
Hatay’da hapis cezasıyla aranan 4 kişi yakalandı
İskenderun’da fuhuş operasyonu: 3 kişi hakkında işlem yapıldı
Kahramanmaraş’ta son bir haftada 31 tutuklama