Tabanca tutukluk yaptı, arkadaşını öldürdü

Adana'da bir kişi, tutukluk yapan tabancayı tamir ederken arkadaşını vurup öldürdü.

Adana'da bir kişi, tutukluk yapan tabancayı tamir ederken arkadaşını vurup öldürdü.

Edinilen bilgiye göre, olay, 23 Kasım saat 20.30 sıralarında merkez Yüreğir ilçesi Koza Mahallesi'ndeki 2 katlı müstakil evin bahçesinde meydana geldi. İddiaya göre, ruhsatsız tabancasıyla atış yapan Enver Yaş'ın (23) yanına, mahalleden arkadaşları Halil Ç. (33), Ahmet A. (18) ile Mustafa O. (18) geldi. Yaş'ın atış yaptığı tabanca bir süre sonra tutukluk yaptı. Bunun üzerine Halil Ç., tabancanın mekanizmasını sökerek tamir etmeye çalıştı. Silahın kabzasından tuttuğu sırada tabancanın ateş alması üzerine Enver Yaş başından yaralandı.

Silah sesini duyup bahçeye çıkan ailesi, kanlar içerisindeki Yaş'ı otomobille Yüreğir Devlet Hastanesi'ne götürdü. Burada ilk müdahalesi yapılan Yaş, ambulansla sevk edildiği Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri, ailenin ifadesi üzerine olay sırasında maktulün yanında bulunduğunu ve sonrasında hastaneye gelip ayrıldığını belirlediği arkadaşları Halil Ç. ile Ahmet A. ve Mustafa O.'yu gözaltına aldı.

Emniyete götürülen şüphelilerden Halil Ç., tabancanın tutukluk yapması üzerine tamir etmeye çalıştığını, silahın birden ateş aldığını ve arkadaşı Enver Yaş'ın başından vurulduğunu öne sürdü. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Halil Ç. çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, Ahmet A. ile Mustafa O. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Manşetler

Serik’te ‘SMA’ iddiasıyla para toplayan şahıs tutuklandı
Kahramanmaraş’taki orman yangınları söndürüldü
Beton mikserinin ezdiği bir kişi hayatını kaybetti
Marmara Denizi’nde batan geminin İskenderun’dan çıkış anı kamerada
Manavgat’ta kazada ağır yaralanan sürücü 9 gün sonra hayatını kaybetti
Alanya’da safari araçlarına denetim: 5 araca 233 bin TL ceza
Belçika’da Türk babanın polis kurşunuyla hayatını kaybettiği iddiası
Hastaneden taburcu olduktan dakikalar sonra aracı küle döndü
Bebeğe şiddet uygulayan hemşire: "Pişmanım, bu pişmanlığım ömür boyu devam edecek"
Dörtyol’da ev yangını büyümeden kontrol altına alındı