Tarım ve Orman Bakanlığınca deprem bölgesinde gıda denetimleri yapılıyor

Tarım ve Orman Bakanlığının gıda ve kontrol ekipleri, deprem bölgesinde hizmet veren gıda üretim ve dağıtım yerlerinde denetimlerini sürdürüyor.

Tarım ve Orman Bakanlığının gıda ve kontrol ekipleri, deprem bölgesinde hizmet veren gıda üretim ve dağıtım yerlerinde denetimlerini sürdürüyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin hemen ardından, Tarım ve Orman Bakanlığınca, AFAD koordinasyonunda bölgede çok sayıda ekip görevlendirildi. Bakanlığa bağlı 13 bin 673 personel ve 4 bin 743 adet makine-ekipman, deprem bölgesinde arama, kurtarma ve enkaz kaldırma dahil, birçok alanda çalışma gerçekleştiriyor. Bölgedeki personelden bin 21'i de depremzedelere sunulan beslenme hizmetlerinin uygunluğunu denetlemek üzere gıda ve kontrol çalışması yürütüyor.

Bölgede 10 bin 909 gıda denetimi yapıldı

Çalışmalar kapsamında, ekipler, deprem bölgesinde bugüne kadar, 10 bin 909 gıda denetimi yaptı. Bu denetimlerin 4 bin 257'si ekmek üretim yerlerine, 2 bin 353'ü gıda depolarına, 2 bin 68'i mobil mutfaklar dahil yemek üretim yerlerine, bin 803'ü yemek dağıtım noktaları ve çadır kentlere, 370'i de yardım tırlarına yönelik gerçekleştirildi. Alınan 58 ihbar-şikayet üzerine de ekipler gerekli kontrolleri yerine getirdi.

Bölgede 71 seyyar mutfak kuruldu

Tarım ve Orman Bakanlığı, deprem bölgesindeki vatandaşların güvenli gıdaya erişimi amacıyla tedbir almanın yanı sıra, bu illerde kurduğu 71 seyyar mutfak ile depremzedelere sıcak yemek, su, süt, meyve suyu ve ekmek dağıtımı da yapıyor.

Manşetler

Hatay’da otomobil takla attı: 3 yaralı
Apartman bahçesine sakladığı pompalı tüfek polisi alarma geçirdi
Şehit kardeşine küfreden milletvekiline hakaret etti, davayı kaybedince aracı haczedildi
Gazipaşa Havalimanı’nda görevli polis memuru hayatını kaybetti
Otogarda drift atan 3 sürücüye 174 bin lira ceza
Kahramanmaraş’ta narkotik ve kaçakçılık operasyonu: 1 tutuklama
Eski belediye başkanını oğlu baltayla öldürdü
Manavgat’ta motorlu bisiklet takla attı: 1’i ağır 2 yaralı
Manavgat’ta seyir halindeki otomobil alev alev yandı
Alanya’da 2,5 ay önce sahilde bulunan ceset ihbarı yamaç paraşütü pilotu kamerasında