Tarıma bir destek daha

Antalya Büyükşehir Belediyesi faydalı böcek üretimine başladı. 27 ton patates üzerinde predatör avcı böcek ve parazitoit üretimi yapılıyor.

Başkan Muhittin Böcek’in “yerelden kalkınma” hedefi doğrultusunda üretimi ve üreticiyi her alanda destekleyen Antalya Büyükşehir Belediyesi, tarımsal ilaçlamaya alternatif olarak üreticilere faydalı böcek desteğinde bulunacak. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen proje kapsamında, tesiste 27 ton patates üzerinde 3 milyon predatör (Cryotolaemus montrouzieri) avcı böcek, 6 milyon parazitoit (leptomastix dactylopii) üretimi yapılmaya başlandı. Üretilmesi hedeflenen böcek miktarı ile 35 bin dekar alanda 875 bin narenciye ağacı ya da 35 bin dekar alanda 1 milyon 750 bin nar ağacında biyolojik mücadele yapılması planlanıyor.

TURUNÇGİL VE NARDA KAYIPLAR ÖNLENECEK

Üretilecek olan faydalı böcekler turunçgiller ve narda ciddi kayıplara neden olan unlu bit zararlısıyla mücadelede kullanılacak. Faydalı böceklerin kullanılmasıyla birlikte üreticinin kimyasal uygulamasını azaltmak hatta mümkünse hiç kimyasal uygulanmaması hedefleniyor. Faydalı böcek salınımları Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı teknik ekiplerin kontrolünde, iklim ve bahçelerdeki bitki gelişme süreci değerlendirilerek Haziran-Eylül ayları arasında yapılacak.

PESTİSİT KULLANIMI ÖNLENECEK

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından üretimi gerçekleştirilen faydalı böceklerin kullanılmasıyla pestisit kalıntısının önüne geçmek, üretici ve tüketicinin sağlığını korumak, üreticinin üretim aşamasında işçilik pestisit maliyetlerini azaltmak, doğadaki diğer faydalı böceklerin popülasyonunu artırmak ve ihracatta yaşanan kalıntı sorununu çözmek hedefleniyor.  Haber Merkezi

Manşetler

Ters yönde araçlara çarparak ilerledi, son kazası hastanelik etti
Antalya’da yaya geçidinde otomobilin çarptığı öğrenci yaralandı
Mersin’de bir haftada aranan 697 kişi yakalandı
Kozan’da huzur denetimlerinde aranan 3 kişi tutuklandı
Osmaniye’de Astsubay Ali Candan motosiklet kazasında hayatını kaybetti
Isparta’da uyuşturucu operasyonlarında 24 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı
İnşaat iskelesinde mahsur kalan 2 işçiyi itfaiye kurtardı
Çalınan gümüşlerini 45 bin liraya kendisi satın alıp hırsızın yakalanmasını sağladı
Bariyerlere çarpan otomobil hurdaya döndü, sürücü yaralandı
Silahlı yaralama şüphelisi Burdur’da kıskıvrak yakalandı