Tarsus Bilim Atölyesi öğrencileri, Robotik Yarışmasında jüri özel ödülü aldı

Mersin Büyükşehir Belediyesinin Tarsus Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyesinde eğitim gören öğrenciler başarılarına yenilerini ekliyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesinin Tarsus Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyesinde eğitim gören öğrenciler başarılarına yenilerini ekliyor. Öğrenciler, Manisa Celal Bayar Üniversitesinde Eğitimde İnovasyon Derneği ve STEM Eğitimcileri Derneği iş birliğiyle düzenlenen VEX IQ Challenge Robotik Yarışmasında jüri özel ödülünü kazandı.

Mersin Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, çocukların ve gençlerin teknik bilimlere ilgisini arttıran Tarsus Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyesinde takım çalışmalarıyla olumlu sonuçlar alınıyor. Geçtiğimiz günlerde "Küresel Sağlık" konulu online Unity ile Oyun Geliştirme Yarışmasına katılan ve maske kullanımını artırmaya yönelik oyun geliştirmede ikinci, aşı karşıtlığı konulu oyun geliştirme yarışmasında ise beşinci olan öğrenciler, yine başarılı bir çalışmaya imza attı.

Atölye öğretmenleri Emre Aşkın ve Bekir Küçükala'dan eğitim alan öğrenciler, bu kez de Manisa Celal Bayar Üniversitesinde Eğitimde İnovasyon Derneği ve STEM Eğitimcileri Derneği iş birliğiyle düzenlenen VEX IQ Challenge Robotik Yarışmasında uyumlu ve örnek çalışmalarıyla jüri özel ödülünü almaya hak kazandı. Ortaokul öğrencileri Burak Öz, Mehmet Delebe, Nisanur Er, Amine İkbal Aç, Ahmet Kerem Gürdağlı, Abbas Adıyaman, Berat Say, Esat Mert Yaşa, Seyfi Can Nergiz, "MRS-3333" isimli robotik takımlarıyla Manisa'da büyük heyecana sahne olan yarışmada Mersin'i temsil etti.

Manşetler

İnşaat sahasında çökme: 3 işçi yaralandı, mahsur kalan 1 kişi kurtarıldı
Antalya’da belediye kazısında kemik parçaları bulundu
Antalya Valisi Şahin: "Otobüs kazasında rapor henüz çıkmadı"
Bucak’ta otomobil takla attı: 2 yaralı
Burdur’da ocak ayında 684 asayiş olayı meydana geldi
Burdur’da baca yangını itfaiye ekiplerince söndürüldü
Karısını göğsünden bıçaklayarak öldüren zanlı: "Keşke böyle olmasaydı"
Kazaya müdahale trafik ekibinin uygulama yaptığını sandı, ters istikametten kaçarken kaza yaptı
Aksu’da sağanak, sel, hortum ve doludan 23 mahalle, 500 çiftçi zarar gördü
Mersin’deki ambulans kazası güvenlik kamerasına yansıdı