Tarsus Devlet Hastanesi’nde bir ilk: varis tedavisinde RF ablasyon uygulandı

Mersin'in Tarsus Devlet Hastanesi'nde varis tedavisinde modern bir yöntem olan RadyoFrekans (RF) Ablasyon işlemi ilk kez başarıyla uygulandı.

Mersin'in Tarsus Devlet Hastanesi'nde varis tedavisinde modern bir yöntem olan RadyoFrekans (RF) Ablasyon işlemi ilk kez başarıyla uygulandı.

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Oğuzhan Semercioğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada hastanede önemli bir yeniliğin hayata geçirildiğini duyurdu.

Semercioğlu, varis hastalığının tedavisinde kullanılan kapalı yöntem RadyoFrekans (RF) Ablasyon işleminin hastanede ilk kez başarıyla gerçekleştirildiğini belirterek, bu yöntemin hastalar için önemli avantajlar sunduğunu ifade etti.

Açıklamasında modern yöntem sayesinde hastaların daha az ağrı yaşadığını ve iyileşme sürecinin daha hızlı olduğunu vurgulayan Semercioğlu, "Bugün hastanemizde bir ilki gerçekleştirdik. Varis hastalığının tedavisinde kullanılan kapalı yöntem RadyoFrekans (RF) Ablasyon işlemini ilk kez başarıyla uyguladık. Hastalar için daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme imkânı sunan bu yöntemi inşallah artık hastanemizde uygulayacağız." ifadelerini kullandı.

Uzmanlar, RF Ablasyon yönteminin klasik ameliyatlara göre daha konforlu bir tedavi sunduğunu ve hastaların kısa sürede günlük yaşamlarına dönebildiğini belirtiyor.

Manşetler

Mantar toplamaya çıkmıştı, ormanda ölü bulundu
Antalya Havalimanında VIP taşımacıların eylemi
Adana’da Karaçay Nehri’nde mahsur kalan kamyondaki 2 kişi kurtarıldı
Niyazi Nefi Kara için 6 ayrı suçtan 31 yıldan 69 yıla kadar ceza talebi
Kontak anahtarı üzerinde bırakılan taksiyi alıp kaçmaya çalıştı, köşeyi dönemeden yakalandı
Otomobilde mahsur kalan evladına kavuşan anne gözyaşlarına boğuldu
Mantar toplamak için evden çıktı, dünden beri haber alınamıyor
30 yıllık mesai son telsiz anonsuyla sona erdi
Polisin ’dur’ ihtarına uymayıp ters yönden kaçtı, 258 bin 500 TL cezadan kaçamadı
Hırsızlık ihbarına giden polis, özel garajda 5 aylık bebekle annesini buldu