Tarsus’ta üreticilere ücretsiz mısır tohumu dağıtılacak

Mersin'in Tarsus ilçesinde belediyeye ait arazide ekimi gerçekleştirilen "silajlık mısır" tohumu, çiftçilere ücretsiz dağıtılmak üzere hasat edildi.

Mersin'in Tarsus ilçesinde belediyeye ait arazide ekimi gerçekleştirilen "silajlık mısır" tohumu, çiftçilere ücretsiz dağıtılmak üzere hasat edildi.

Tarsus Belediyesi, çiftçilerin üretime teşvik edilmesi için gelirlerini arttıracak hamlelerle hayvancılıkla uğraşan üreticileri desteklemeye devam ediyor. Yerli üreticilere rahat bir nefes aldırmak ve hayvancılıkta üretimin arttırılması çerçevesinde çalışmalarını sürdüren Tarsus Belediyesi, üreticiye ücretsiz olarak dağıttığı silajlık tohumun hasadını tamamladı.

Üreticiye dağıtımını yaptığı tohum, Tarsus Belediyesi bünyesinde atıl durumda olan araziye ekilerek meyvelerini verdi. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde mayıs ayında verilen ve mibzerle ekimi gerçekleşen silajlık mısır tohumunun 3 buçuk ay sonunda tarlada hasadı yapıldı. Hasatta 20 tonluk silaj elde edildi. Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan'ın talimatıyla yapılan destekten elde edilen silajlar, 50 kilogramlık paketlere koyulup ücretsiz olarak üreticilere dağıtılacak.

Yapılan destekten memnuniyetini dile getiren büyükbaş hayvan yetiştiricisi Recep Canatan "Belediye Başkanımız Haluk Bozdoğan'ın yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Tarsus'un büyük ve küçükbaş hayvancılığını desteklemek amacıyla ekmiş olduğumuz mısır silajının hasadını yaptık. Yapılan bu çalışmalardan çok memnunuz" dedi.

Tarsus Belediyesi ziraat mühendisi Mehmet Özer, "Bugün burada Tarsus Belediyesi arazilerinde silajlık mısır tohumlarının hasadını gerçekleştiriyoruz. Arazimiz 8 dekarlık bir arazi. Dönüm başına ise 3 ile 5 ton arası silajlık mısır düşüyor. 3 buçuk ay içerisinde ise hasat zamanı geliyor. Bu doğrultuda başkanımızın verdiği talimatla küçük ölçekli hayvan üreticilerine, vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda 50 kilogramlık torbalara mısır silajlarını paketleyip ücretsiz olarak dağıtacağız" diye konuştu.

Manşetler

Ters yönde ilerledi, hem kendi canını hem diğer sürücülerin canını hiçe saydı: 95 bin TL ceza uygulandı
Osmaniye merkezli "Kupon-80" operasyonu: 49,2 milyar TL’lik bahis trafiği ortaya çıktı
Kaldığı pansiyon odasında ölü olarak bulundu
Isparta - Antalya karayolundaki kazalarda son 4 ayda 18 kişi öldü 19 kişi yaralandı
İçi ve etrafı çöplerle dolu metruk bina yangını mahalleliyi tedirgin etti
Antalya’da depoya inmek isterken düşen genç yaralandı
Burdur’daki kazada hayatını kaybeden tarım işçileri toprağa verildi
Mersin’de kayıp gencin aranmasına 6. günde de devam edildi
Finike-Kumluca yolunda kaza: 1 ölü, 5 yaralı
Demre Kaleköy’de rahatsızlanan kişi, sahil güvenlik botuyla tahliye edildi