Tatilciler, mağarada Akdeniz fokuyla karşılaştı

Mersin'de tekne turuna çıkan tatilciler, koydaki Güvercin Mağarası'nda nesli tükenme tehlikesi altındaki Akdeniz foklarından biriyle karşılaştı.

Mersin'de tekne turuna çıkan tatilciler, koydaki Güvercin Mağarası'nda nesli tükenme tehlikesi altındaki Akdeniz foklarından biriyle karşılaştı.

Uluslararası Doğayı Koruma Birliği (IUCN) kriterlerine göre nesli kritik derecede tehdit altında olan, tüm dünyada yaklaşık bin, Türkiye kıyılarında ise 120'nin üzerinde bireyin bulunduğu tespit edilen Akdeniz fokları zaman zaman görüntüleniyor. Akdeniz foklarından genç bir birey ise bu kez Mersin'in Silifke ilçesi sınırlarında bulunan bir koydaki Güvercin Mağarası'nda kayda alındı. Tekneyle tatilcileri gezdiren kaptan Adnan Vurur, mağranın su seviyesinin üzerindeki gişirinden baktığında foku gördü. Tatilciler ve Vurur bir süre izledikleri foku cep telefonu kamerasıyla görüntüledi. O anlarda fok da kendini izleyenlere baktıktan sonra dibe doğru dalarak mağaranın su altındaki çıkışına yönelip bölgeden uzaklaştı.

Yapılan çalışmalarda Akdeniz'e 321 kilometre kıyısı bulunan Mersin sınırlarında 25'in üzerinde fok olduğu tespit edilmişti.

Manşetler

Kendisinden haber alamayan şahıs evinde ölü bulundu
Mersin’de motosiklet kazası: 14 yaşındaki sürücü hayatını kaybetti
Mersin’de yangın, tırlar hurdaya döndü
Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ve kaçakçılık operasyonu: 2 tutuklama
Adana’dan geldiler, Osmaniye’de dolandırdılar
Zeytin bahçesine uçan patpatın sürücüsü öldü
Isparta’da bir haftada 34 aranan şahıs yakalandı
Demir iskeleden düşen inşaat işçisi yaralandı
Antalya’da 15 gün önce anjiyo olan şahıs evinde ölü olarak bulundu
Hatay’da 26 yıl ve 19 yıl hapis cezası bulunan 2 kişi yakalandı