“Tek Dünya Kentleri Yarışması”nın Ulusal Finalistleri belli oldu

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Dünya Doğayı Koruma Vakfı'nın (WWF) küresel iklim mücadelesinin ulusal finalistlerinden biri oldu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Dünya Doğayı Koruma Vakfı'nın (WWF) küresel iklim mücadelesinin ulusal finalistlerinden biri oldu. Türkiye finalistleri Antalya, İstanbul ve Kadıköy hem ülkemizde hem de uluslararası alanda iklim gündemini ileriye taşımak için kritik rol oynayan belediyeler olarak belirlendi.

İklim değişikliğiyle mücadele konusundaki çalışmalara büyük bir hassasiyetle yaklaşan Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin bu konuda gösterdiği çabalar meyvelerini vermeye başladı. Dünya Doğayı Koruma Vakfı'nın Tek Dünya Kentleri Yarışması'nda Antalya Büyükşehir Belediyesi Türkiye'nin "iklim öncüsü" olmak üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Kadıköy Belediyesi arasından seçilecek yerel yönetim, ülke şampiyonluğunun ardından uluslararası şampiyonluk için yarışacak.

50 ülkeden 350'den fazla başvuru oldu

WWF'nin (Dünya Doğayı Koruma Vakfı) Tek Dünya Kentleri Yarışması (One City Planet Challenge - OPCC), dünya kentlerini iklim açısından güvenli bir gelecek için öncülük etmeye çağırırken, bu alanda dünyadaki en kapsamlı ve en uzun süredir devam eden yarışma. 12 yılı aşkın süredir devam eden yarışmaya bugüne kadar 6 kıtadan 900'e yakın belediye katıldı. İki yılda bir düzenlenen yarışmanın 2023 - 2024 döneminde 13'ü Türkiye'den olmak üzere 50 ülkeden, 350'den fazla yerel yönetim, küresel iklim öncüsü olmak üzere başvurdu. Antalya Büyükşehir Belediyesi yapılan değerlendirmelerin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Kadıköy Belediyesi ile birlikte ulusal finalist olmaya hak kazandı.

Diğer belediyelere ilham kaynağı olacak

İklim değişikliğiyle ilgili çalışmaları hassasiyetle sürdüren Antalya Büyükşehir Belediyesi, iklim çalışmalarını uluslararası karşılaştırmaya imkan tanıyan standart bir veri platformunda raporluyor. Uluslararası uzmanlardan oluşan bir jüri tarafından, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin iklim hedefleri, eylem planı ve iklim uyumu dahil olmak üzere bir dizi şartı kapsayan konularda yaptığı çalışmalar değerlendirilerek sonuçlar paylaşıldı. Dünya Doğayı Koruma Vakfı, Tek Dünya Kentleri Yarışması'nın finalistlerini ilan ettiği açıklamada Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin hedefleri ve bu hedefler doğrultusunda ortaya koyduğu eylemler ile öncü, belirleyici ve diğer belediyelere ilham kaynağı olacağını belirtti.

Manşetler

Anamur’da uyuşturucu operasyonu: 1 şüpheli tutuklandı
Burdur’da otomobil kanala düştü: 2 yaralı
Antalya’da haziranda 475 bin 54 sürücü denetlendi
İskenderun’da otluk alan yangını
Osmaniye’de akraba kavgasında ağır yaralanan genç hayatını kaybetti
Dörtyol’da uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltına
Mersin’de acı olay: Doğum gününde hayatını kaybetti, nikah günü defnedildi
Mersin’de 6 kilo 300 gram kubar esrar ele geçirildi: 2 tutuklama
Alara Çayı’nda 3 haftadır aranan gençten acı haber
Burdur’da otomobiller çarpıştı: 6 yaralı