Tescilli narda çiftçilerin domuz nöbeti

Adana'nın Kozan ilçesinde çiftçiler, nar bahçesine domuz girip ürünlere zarar verdiği için 24 saat ellerinde ışıldak ve sopalarla nöbet tutmaya başladı.

Adana'nın Kozan ilçesinde çiftçiler, nar bahçesine domuz girip ürünlere zarar verdiği için 24 saat ellerinde ışıldak ve sopalarla nöbet tutmaya başladı.

Karanebili Mahallesi'nde coğrafi işaretli Kuytucak narı üreticilerinin başı bugünlerde domuzlarla dertli. Bahçeye giren domuzlar meyvelere zarar verdiği için çiftçiler bahçede nöbet tutmaya başladı. Üreticiler ellerinde ışıldak ve sopalarla domuzlara karşı önlem aldı.

Domuzların sayılarının her geçen gün arttığını söyleyen 75 yaşındaki Ahmet Ağluç, zor günler yaşadıklarını söyledi. Domuz avının yasak olmasından dolayı daha da zorlandıklarını belirten Ağluç, "Geçim kaynağımız hayvancılık yanında nar yetiştiriciliği. Domuz denilen pis hayvan yüzünden narı korumaya aldık yoksa mahsul kaldıramıyoruz" dedi.

Manşetler

Dünyaca ünlü sahilde can pazarı: 2 kardeş kurtuldu, kuzen hayatını kaybetti
Konya-Antalya karayolunda feci kaza: 1 ölü, 3 yaralı
Adana’da otomobil sulamana kanalına düştü
Pencereden bakan ev kedisi itfaiyeyi alarma geçirdi
Motosikletin kontrolünü kaybeden sürücü ağır yaralandı
Foseptik çukuruna düşen 10 yaşındaki çocuk operasyonla kurtarıldı
Antalya’da eğlence mekanını kurşunlayan şüpheli tutuklandı
Burdur’da 5.7 büyüklüğündeki deprem tatbikatında gerçeği aratmayan görüntüler
Sahil kenarındaki kaçak yapıların yıkımı sürüyor
Antalya’da yatırım vaadiyle dolandırıcılığa 16 gözaltı