Toroslar EDAŞ’tan Hatay Arsuz’a 5,7 milyon liralık yenileme yatırımı

Toroslar EDAŞ 5,7 milyon liralık yatırımla Arsuz'daki Hüyük Mahallesinin elektrik şebekesini yeniledi.

Toroslar EDAŞ 5,7 milyon liralık yatırımla Arsuz'daki Hüyük Mahallesinin elektrik şebekesini yeniledi.

Hatay'da kaliteli ve kesintisiz enerji için çalışmalarını sürdüren Toroslar Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (Toroslar EDAŞ), Arsuz ilçesinde yer alan Hüyük Mahallesi elektrik dağıtım şebekesini 5,7 milyon liralık yatırımla yeniledi.

Şirketin mayıs ayında başlattığı projenin tamamlanmasıyla, bölgede ekonomik ömrünü tamamlayan şebeke unsurları yenilenerek, sürdürülebilir enerji arzının sağlanması hedeflendi.

Yatırım kapsamında, 15 kilometrelik alçak gerilim kablosu, 730 galvanizli demir direk, 18 dağıtım trafosu ve 10 kilometre müşterek kablo tesis eden Toroslar EDAŞ, gerekli hatları da yer altına aldı.

Toroslar EDAŞ'ın, kesintileri ve kalite sorunlarını en aza indirecek yeni şebeke yatırımı dâhilinde, uzun hatlardaki kaynak noktaları yakınlaştırılarak kısaltıldı. Böylece bölgede kuvvetli yağış veya fırtına gibi mevsimsel şartların oluşturabileceği arızaların etkilerinin minimize edilmesi amaçlandı.

3 bin 100 kişiye daha kaliteli elektrik

Proje kapsamında ağaç direklerin yerini demir direkler alırken, dağıtım trafolarının sayı ve güçleri yükseltildi. Ayrıca 23 adet yeni aydınlatma direği tesisiyle daha aydınlık bir çehreye kavuşturuldu.

Söz konusu yatırımla yenilenen şebeke ile bin 200 hanede yaşamını sürdüren 3 bin 100 kişiye daha kaliteli ve sürekli enerji sağlandı.

Manşetler

Yemek masasında karısını öldüren kocaya 18 yıl 4 ay hapis
Antalya’da kamyonetle çarpışan motosikleti kaza yerinden kaçırdı
Burdur’daki 3 aracın karıştığı kazada ölü sayısı 2’ye yükseldi
Kırıkhan Özkızılkaya’da ağızdan köpük gelmesiyle başlayan şap hastalığında hayvanlar telef oldu
Manavgat’ta LPG tankeri, hafif ticari araçla çarpıştı
Antalya’da otomobil ile motosikletin çarpışma anı kamerada
Nişanda başlayan sözlü tartışma sandalyelerin havada uçuştuğu kavgaya dönüştü
Yıldırımın isabet ettiği camide elektronik eşyalar kullanılamaz hale geldi
75 yaşındaki adamı seninle evleneceğin diyerek kandıran 30 yaşındaki kadın, altınları alıp baklava bahanesiyle kaçtı
Mersin’in otoyolda iki tır yandı