Toroslar zabıtasından çevre kirliliği denetimi

Toroslar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, rutin denetimlerinin yanı sıra çevre ve görüntü kirliliğine neden olacak uygulamalara da geçit vermiyor.

Toroslar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, rutin denetimlerinin yanı sıra çevre ve görüntü kirliliğine neden olacak uygulamalara da geçit vermiyor.

İlçe genelinde yol ve kaldırım işgalinin önüne geçmek için işyerlerine yönelik denetimlerini sürdüren zabıta ekipleri, semt pazarlarında da etiket, tartı ve tezgâh önlüğü kontrolü yaptı. Ekipler, reklam tabelası, tezgah, masa ve sandalye gibi malzemelerin yol ve kaldırımlarda bulunmasına izin verilmeyeceğini belirtirken, engelliler için oluşturulan alanlar üzerine park eden motorlu vasıta sahiplerinden de gerekli hassasiyeti göstermelerini istedi.

Denetimlerde; kaldırımlarda ürün ve malzemelerini sergileyerek yayaların kullanım alanını daraltan, ilan, reklam ve tabela yönetmeliğine aykırı davranan işletme sahiplerine de uyarılarda bulunuldu.

"Müsaade etmeyeceğiz"

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, kaldırımların yayaların ortak kullanım alanı olduğunu belirterek, yol ve kaldırım işgali yapan esnafa müsaade etmeyeceklerini söyledi. Yılmaz; "Kaldırımlara gelişigüzel konulan malzemeler bir yandan kötü görüntü oluşturuyor bir yandan da vatandaşlarımızın kaldırımları kullanmalarını zorlaştırıyor. Toroslar Belediyesi olarak hemşehrilerimizin huzur ve can güvenliğini tehdit edecek hiçbir işgale geçit vermeyeceğiz. Bu noktada ekiplerimiz, ilçemiz genelinde denetimlerini sürdürüyor. Konuya duyarlılık gösteren esnafımıza teşekkür ederiz" dedi.

Manşetler

Mersin’de kayıp gencin aranmasına 6. günde de devam edildi
Finike-Kumluca yolunda kaza: 1 ölü, 5 yaralı
Demre Kaleköy’de rahatsızlanan kişi, sahil güvenlik botuyla tahliye edildi
Burdur’da 7 kişinin hayatını kaybettiği kazada aileler cenazelerini gözyaşlarıyla teslim aldı
Belediye boşaltıyor, o dolduruyor: Daha önce 2 operasyonda 16 kamyon çöp çıkan evden 4 kamyon daha çöp çıktı
Adana’da şehit polisler unutulmadı
Otomobilin açılan kapısına çarpan elektrikli bisiklet sürücüsü metrelerce savurdu
Kuaförde 26 bin liralık saç bakımı yaptırdı, "2 dakikaya geliyorum" diyerek çıktığı salona bir daha dönmedi
Egzoz patlatan araca 16 bin TL ve trafikten men cezası
Burdur’daki 7 canın yitip gittiği kazada hastane morgu önünde acı bekleyiş