Trabzon hurması çiftçinin yüzünü güldürüyor

Mersin'de hasadına başlanan Trabzon hurması, hem verimliliği hem de fiyatıyla çiftçinin yüzünü güldürüyor.

Mersin'de hasadına başlanan Trabzon hurması, hem verimliliği hem de fiyatıyla çiftçinin yüzünü güldürüyor. Alternatif ürün olarak yetiştirilen meyve, iyi bakıldığı zaman bir ağaçta 100 kiloya yakın ürün veriyor.

Mersin'de "cennet meyvesi" olarak da bilinen Trabzon hurması üreticilere iyi para kazandırıyor. Narenciyenin yerine alternatif olarak üretilen Trabzon hurması, verimliliği ve fiyatıyla yüzleri güldürüyor. Özellikle kentin yukarı kesimlerinde üretilen meyve, iyi bakıldığı zaman bir ağaçta 100 kiloya yakın ürün veriyor. Bugünlerde hasadı yapılan meyvenin üretimi her geçen yıl artıyor.

Mersin Ziraat Odası Başkanı Musa Yılmaz, Trabzon hurması bahçelerini gezerek, son durumla ilgili bilgiler aldı. Cennet meyvesi olarak bilinen Trabzon hurmasını çiftçilere alternatif ürün olarak önerdiklerini söyleyen Yılmaz, meyvenin hem veriminin yüksek olduğunu hem de fiyatının iyi olduğunu belirtti. Yılmaz, "Çiftçi bu meyveden para kazanıyor. O yüzden biz alternatif bir ürün olarak bunu öneriyoruz. Çiftçilerimiz de buna yönelik çalışmalar yaptı, yapmaya devam ediyor. Bahçelerimiz her geçen dönem çoğalıyor. Yılda bir kez hasat yapılıyor. Rekolte anlamında çok verimli ve yüksek. Bakımlı bir ağaç 100 kilonun altında meyve vermiyor. Bu meyvenin de fiyatı şu anda 15 ile 18 lira aralığında değişiyor. Yani bir ağaçtan 100 kilo meyve alsak, her ağaç bin 500 liranın üzerinde para kazandırıyor. Artık çiftçi para kazanacağı ürüne yöneliyor" dedi.

Manşetler

14. kattan düşen şarkıcı Atilla Taş’ın kızı hayatını kaybetti
Burdur’da 3 aracın karıştığı kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı
Serik’te kontrolden çıkan otomobil şarampole yuvarlandı
Alanya’da çalınan motosiklet JASAT tarafından bulundu
Kaçak tütün ve tütün mamulleri operasyonu
Alanya’da motosiklet kazası: 1 ölü, 1 yaralı
Mersin’deki uyuşturucu operasyonu: 14 tutuklama
Tarsus’ta otomobilin çarptığı yaşlı kadın hayatını kaybetti
Antalya’da seyir halindeyken yola harç döken beton mikserine 200 bin lira ceza
Silifke Belediyesi’ndeki imar ve ruhsat işlemlerine soruşturma: 7 şüpheli gözaltında