Türk Yıldızları, gençlere tecrübelerini anlattı

Doğu Akdeniz Bölgesel Kariyer Fuarı 2026 (DABKAF 26), Türk Yıldızları'nı ağırladı.

Doğu Akdeniz Bölgesel Kariyer Fuarı 2026 (DABKAF 26), Türk Yıldızları'nı ağırladı. Dünyanın sayılı akrobasi timleri arasında yer alan ekip, fuar kapsamında öğrencilerle bir araya gelerek havacılık alanındaki deneyimlerini paylaştı.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda düzenlenen Doğu Akdeniz Bölgesel Kariyer Fuarı (DABKAF 26) bölgedeki binlerce üniversite öğrencisini sektör temsilcileriyle buluşturdu. Türk Yıldızları'nın katıldığı söyleşiye Yarbay Kürşat Kömür, Binbaşı Sami Yalçın, Üsteğmen Fatih Sağlam ve Türk Yıldızları'nın en genç pilotu Üsteğmen Berkalp Bilgi, Türk havacılığının gelişimi, akrobasi uçuşlarının incelikleri ve pilotluk mesleğinin gerektirdiği nitelikler hakkında kapsamlı bilgiler verdi. Programda, pilotlar mesleklerine duydukları sorumluluğu ve disiplinli çalışma süreçlerini öğrencilerle paylaştı.

Havacılığın teknik boyutu ele alındı

Programda ayrıca Türk Yıldızları'na katılım süreci, G kuvveti ve uçuş dinamikleri ile uçuşun insan fizyolojisi üzerindeki etkileri gibi konular detaylı şekilde ele alındı. Katılımcılar, havacılık alanına dair teknik bilgileri doğrudan uzmanlarından dinleme fırsatı buldu.

Manşetler

Isparta’da bir haftada 34 aranan şahıs yakalandı
Demir iskeleden düşen inşaat işçisi yaralandı
Antalya’da 15 gün önce anjiyo olan şahıs evinde ölü olarak bulundu
Hatay’da 26 yıl ve 19 yıl hapis cezası bulunan 2 kişi yakalandı
Serik’te silahla ateş ederek kamu güvenliğini tehlikeye sokan 7 kişi tutuklandı
Serik’te 176 kilogram tarihi geçmiş sucuk ele geçirildi
Park halindeki otomobilin açılan kapısına çarpan motosikletli yaralandı
Dörtyol’da tırlardan mazot çalan şüpheli yakalandı
25 bin liralık motosiklete 220 bin lira ceza
Halde sıkı denetim: 16 kaçak göçmen sınır dışı edildi