Turunç Masa’da 1 ayda 15 bin başvuru çözüldü

Antalya Muratpaşa Belediyesi'nin Turunç Masa sistemi, mart ayında 15 bin 368 başvuruyu sonuçlandırdı.

Antalya Muratpaşa Belediyesi'nin Turunç Masa sistemi, mart ayında 15 bin 368 başvuruyu sonuçlandırdı. Başvuruların büyük bölümü çağrı merkezi üzerinden gelirken en yoğun talep çevre ve sağlık hizmetlerinde yaşandı.

Muratpaşa Belediyesi'nin halkla ilişkiler ve yönetişim sistemi Turunç Masa, 2026 yılı Mart ayında ilçe sakinlerinden gelen 15 bin 368 başvuruyu çözüme kavuşturdu. Başvuruların yüzde 79,54'ü 444 80 07 numaralı çağrı merkezi üzerinden iletilirken web sitesi, e-posta, CİMER ve sosyal medya kanallarından gelen başvuru sayısı bin 522 olarak kaydedildi.

Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın "Yalnızca başvuru alan değil, aktif iletişim kuran bir yapı" olarak tanımladığı Turunç Masa, ayrıca mart ayında 24 bin 657 kişiyle birebir iletişim kurarak aktif bir hizmet süreci yürüttü.

Müdürlükler bazında en yoğun talep, 2 bin 43 başvuruyla İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü'ne yapıldı. Bu başvuruların 750'sini işyerlerinden ambalaj atıklarının toplanmasına yönelik talepler oluşturdu. Sağlık İşleri Müdürlüğü ise bin 968 başvuruyla ikinci sırada yer aldı. Sağlık hizmetlerinde en fazla talep 592 başvuruyla evde bakım hizmetleri için olurken, hasta nakil, diyetisyen randevuları ve veterinerlik hizmetleri de öne çıkan başlıklar arasında yer aldı.

Mahalle bazında ise en fazla başvuru 824 taleple Güzeloba Mahallesi'nden geldi. Güzeloba'yı 547 başvuruyla Çağlayan ve 530 başvuruyla Fener Mahallesi izledi.

Manşetler

Dün taşlarla saldırdılar, bugün silahlarla ateş açtılar: 6 gözaltı
Osmaniye’de fırtına ahırın çatısını uçurdu
Sulama kanalında kaybolan çocuk bulunamadı
Yolu kısaltmak isterken apartman boşluğuna düşerek hayatını kaybetti
Hatay’da heyelan yaşanan yol ulaşıma kapandı
Kavga eden sokak köpeklerine tüfekle ateş edip bir köpeği öldürdü
Tartıştığı akrabasını silahla yaralayıp intihar etti
5 buçuk milyon TL’lik vurgunun ardından emekli öğretmeni de dolandırmaya çalışan sahte başkomiserin ‘suç’ oyununu polis bozdu
Mantar toplamaya giden adam ormanlık alanda ölü bulundu
Takla atan otomobilden burunları bile kanamadan çıktılar