Üç ayaklı civciv görenleri hayrete düşürdü

Mersin'in Silifke ilçesinde 3 ayaklı dünyaya gelen civciv görenleri hayrete düşürüyor.

Mersin'in Silifke ilçesinde 3 ayaklı dünyaya gelen civciv görenleri hayrete düşürüyor.

Göksu Mahallesi'nde evlerinin bahçesindeki kümeste tavuk ve horoz besleyen Ahmet Serin, kuluçkaya yatırdığı yumurtalardan birinden çıkan civcivin üç ayaklı olduğunu fark etti. Serin, civcivin kuyruk kısmında üçüncü bir ayağının olmasından dolayı yaşamını sürdüremeyeceğini düşünerek veterinere getirdi.

Veteriner Hekim Lokman Eren, "20 gün önce vatandaşımız tavuğunu kuluçkaya yatırmış. Çıkan yavrular içerisinden bir tanesinin anormal olduğunu görmüş. Civcive yaptığımız muayenede bu oluşumun 3. bir ayak olduğunu tespit ettik. Diğer iki ayağı normal. Üçüncü ayak yaşam kalitesini düşürmektedir. Ayağın omurga ve iskelet yapısıyla ilgili bir bağı bulunmamaktadır. Deri üzerinde bir ayak oluşumu olmuştur. Bunu da civciv biraz büyüdükten sonra operasyonla oradan alacağız. Böylelikle civcivimiz sağlığına kavuşacak" dedi.

Çok nadir yaşanan bir olay olduğuna da değinen Eren, "Genetik bir durum. 30 yıllık meslek hayatımda ilk defa gördüğüm bir durum" diye konuştu.

Manşetler

Osmaniye merkezli 3 ilde organize suç örgütüne operasyon: 25 tutuklama
Alanya’da çatıya çıkan şahıs ekipleri alarma geçirdi
Devriye gezen jandarma son anda fark etti, bir hayat kurtuldu
Akdeniz’de son kullanma tarihi geçmiş 230 gıda ürünü imha edildi
Denetim yapan polislere selam vermek için aracıyla yanlarına gitti, 3.28 promil alkollü çıktı
Antalya’da 52 yerli tatilcinin zehirlenme şüphesiyle hastaneye başvurduğu olayda rafting şirketinin sahibi tutuklandı
Manavgat’ta kaçak alkol operasyonu: Yüzlerce litre ele geçirildi
Manavgat’ta tır ile kamyonetin çarpıştığı kazada 1 kişi yaralandı
Osmaniye’de El-Kaide operasyonu: 1 tutuklama
Antalya’da 3 aracın karıştığı zincirleme kaza: 1 yaralı