Ülke genelindeki koruyucu aile çalışmalarında Hatay birinci oldu

Depremin yaralarının sarıldığı Hatay, Türkiye'de koruyucu ailelere emanet edilen çocuk sayısında 1.sırada yer aldı.

Depremin yaralarının sarıldığı Hatay, Türkiye'de koruyucu ailelere emanet edilen çocuk sayısında 1.sırada yer aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan tarafından Hatay Valisi Mustafa Masatlı'nın eşi Esra Masatlı'ya etkin çalışmaları dolayısıyla ödül verildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi Konferans Salonu'nda 30 Haziran 2025 Pazartesi günü düzenlenen Koruyucu Aile Günü Programına; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'un eşi Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Bakanların eşleri, Hatay Valisi Mustafa Masatlı'nın eşi Esra Masatlı, İl Valilerinin eşleri, koruyucu ailelerimiz ile yerli ve yabancı çok sayıda davetli katıldı.

Programda yaptıkları konuşmalarında dünyanın bütün çocuklarının, insanlık ailesinin öz evlatları olduğunu ve bu nedenle Koruyucu Aile Sistemi'nin sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada yaygınlaşmasının gerekliliğini vurgulayan S Emine Erdoğan, vali eşlerinin koruyucu ailelik konusunda toplumsal farkındalığın artması için çok emek verdiklerinin, adeta hayırlarda yarıştıklarının altını çizerek bu yıl koruyucu aile çalışmalarında örnek başarı sergileyen Hatay, Isparta ve Kahramanmaraş vali eşlerini de gönülden kutladı.

Emine Erdoğan, koruyucu aile çalışmalarında örnek başarı sergileyerek Koruyucu Aile Hizmet Modeli çerçevesinde bu yıl Koruyucu ailelerin himayesi altına emanet edilen çocuk sayısında Türkiye 1. si olan Hatay'ın gönül elçisi, Vali Mustafa Masatlı'nın eşi Esra Masatlı'ya teşekkür ederek plaketler takdim etti.

Manşetler

Rüyasında annesini gördü, rüya sandığı olayda annesini gerçekten öldürdü
Üç tekerli elektrikli motosiklet otomobille çarpıştı: 4 yaralı
Motosiklet yedek parça deposu olarak kullanılan muz serası alev alev yandı
Osmaniye’de otomobil uçuruma yuvarlandı: 2 yaralı
Hatay’da devrilen tır yolu trafiğe kapattı, uzun araç kuyruğu oluştu
Mersin’de hamam ve masaj salonlarına denetim: 2 işletme kapatıldı
Burdur’da tır ile hafif ticari araç çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı
Alanya’daki pompalı tüfekli cinayette 2 tutuklama, 1 şüpheliye adli kontrol
Antalya’da uyuşturucu operasyonunda 11 kilo 100 gram kubar esrar ele geçirildi
Osmaniye’de anız yangını meyve bahçelerine sıçradı: 1 kişi hastanelik oldu