Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali 20. yılında gastronomi ile parlayacak

20. kez kapılarını ziyaretçilerine açacak Uluslararası Alanya Turizm ve Sanat Festivali, "Tarihi Lezzetlerin Doğuşu" temasıyla 27-28-29 Mayıs'ta gerçekleşecek.

20. kez kapılarını ziyaretçilerine açacak Uluslararası Alanya Turizm ve Sanat Festivali, "Tarihi Lezzetlerin Doğuşu" temasıyla 27-28-29 Mayıs'ta gerçekleşecek.

Uluslararası Alanya Turizm ve Sanat Festivali, gastronomi temasıyla 20. yılına giriyor. 27-28-29 Mayıs tarihlerinde kapılarını ziyaretçilerine açacak festivalde Alanya'ya özgü lezzetler ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. 3 alanda mutfak ve mutfak kültürü üzerine çalışmaların yapıldığı festivalde Alanya'ya özgü yiyecekler 3 gün boyunca satışa sunulacak.

60 stantta özlenen ev lezzetlerinin yanı sıra aşina olunan tatlara da erişebilecek misafirler, ev lezzetlerini otel mutfaklarına taşıyan Alanyalı şeflerin 28 Mayıs Cumartesi günü Alanya mutfağına tescilli "Gülüklü Çorba" yarışmasını da izleyebilecek. Saat 16.00'da Gülüklü Çorbayı en iyi yapan şef olmak için rekabet edecek şeflerin mücadelesini yemek yazarı ve TV programcısı Elif Korkmazel sunacak. Türk Mutfağı adına çalışmaları ile tanınan Sahrap Soysal, ünlü şef Özlem Mekik de jüri üyeliği yaparak bu eşsiz lezzeti değerlendirecek. Ev mutfağından çıkarak profesyonel mutfaklara giren ve Alanya'nın tescilli ilk yemeği olan Gülüklü Çorbanı tanıtımları için hazırlanan videolar da yine bu alanda sergilenecek. Alanyalı şeflerin ve ev hanımlarının yöresel Alanya lezzetleri ile hünerlerini sergileyeceği atölye çalışmaları Türk mutfağından örnekleri ünlü şef İsmail Ay eşliğinde gerçekleşecek.

Manşetler

Osmaniye’de motosiklet kazası kamerada
Trafikteki yumruklu saldırı: Şüpheli olay tarihinde tutuklandı
Kamyonun çarptığı 6 yaşındaki bisikletli çocuk hayatını kaybetti
Trafikte tartıştığı sürücüye yumruk attı, o anlar kamerada
Tırla çarpışan Tofaş ikiye bölündü
Otobüste kavga: Şoför ve kadın yolcu birbirlerine saldırdı
Isparta’da otomobille motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
Bina yıkımı sırasında bitişik bina zarar gördü, facia ucuz atlatıldı
Kavşak sisteminde çarpışan iki motosikletin sürücüleri yaralandı
Eski kız arkadaşının evinin önünde bıçaklanarak öldürülen gencin davada KGYS kayıtları yeniden incelenecek