Ustalarından kebap yapımını öğrendiler

Adana'da düzenlenen "Tescilli Adana Kebabı Eğitimi'ne katılan 50 kursiyer, kebap yapmanın inceliklerini ustalarından öğrendi.

Adana'da düzenlenen "Tescilli Adana Kebabı Eğitimi'ne katılan 50 kursiyer, kebap yapmanın inceliklerini ustalarından öğrendi.

Adana Ticaret Odası'nın, Adana Kebap'ının gelecek kuşaklara aslına uygun lezzetiyle taşınabilmesi için 15'inci kez düzenlediği "Tescilli Adana Kebabı Eğitimi" başladı. ATOSEV tesislerinde iki gün sürecek uygulamalı eğitimde 50 kursiyer, Adana kebabı yapımını ustalarından öğrendi. Yarın da devam edecek eğitime katılan farklı meslek grubundan kursiyerler, ilk olarak etten kıyma yapımını ardından kıymanın şişe geçirilmesini ve mangalda pişirilmesini detaylı öğrendi. Eğitim veren ustaları dikkatle dinleyen kursiyerler, pratik yapmaya devam etti.

"Et ile ilgilenmeyi seviyordum"

Diyetisyen olan ve kursa katılan Zeynep Güngörmüş, "Adana Kebap'ın yapımını öğrenmek istedim ve kursa başvurdum. Et ile ilgilenmeyi zaten seviyordum. Kurs çok güzel ve çok faydalı. Adana Kebap'ın bilmediğim birçok püf noktasını bugün öğrendim" dedi.

Kursiyer olan gazeteci Memiş Akçam ise kebap yapımının inceliklerini öğrenmeyi hedeflediğini, eğitimin ardından ailesine sık sık kendi eliyle Adana kebabı yapacağını söyledi.

Manşetler

İskenderun’da ev yangını kısa sürede kontrol altına alındı
Arsuz’da ot ve kamışlık alan yangını kontrol altına alındı
Arsuz’da devrilen kamyonun sürücüsü yaralandı
Adana’da tavana sıkışan güvercini itfaiye kurtardı
Mersin’de seyir halindeki hafif ticari araç alev alev yandı
Pazar alanında ölü bulundu, kimliği parmak izinden belirlendi
Kuytulcu olduğu öne sürülen iki kişi yol kesip otomobil durdurdu
Serik’te 3 gündür aranan alzaymır hastası yaşlı adam limon bahçesinde ölü bulundu
"Alparslan Kuytul Suç Örgütü" soruşturmasında aralarında Alparslan Kuytul ve eşinin de olduğu 35 şüpheli tutuklandı
Antalya’da ilginç kaza: dükkana uçtu, önce gitti sonra helalleşmek için geri döndü