Uyuyan Güzel balesi ilk kez Mersin’de

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), "Uyuyan Güzel" balesini ilk kez 28 Nisan Perşembe günü saat 20.30'da opera sahnesinde gerçekleştirecek.

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), "Uyuyan Güzel" balesini ilk kez 28 Nisan Perşembe günü saat 20.30'da opera sahnesinde gerçekleştirecek.

Dünyaca ünlü "Kuğu Gölü ve Fındıkkıran" gibi klasik balelerin arasında önemli bir yer tutan "Uyuyan Güzel" balesi, Mersinli sanatseverlerle buluşacak. Kötü kalpli büyücü Carabosse'un 100 yıl boyunca uyuttuğu prensesin öyküsünün anlatıldığı, müziği ünlü besteci Çaykovski'ye ait iki perdelik eserin orkestra şefliğini Lorenzo Castriota Skanderbeg üstleniyor. Marius Petipa'nın koreografisinin üzerine Volkan Ersoy ve Armağan Davran'ın koreografisi ile sahnelenecek olan eser, bale sanatçılarının üstün performansı ve müziğin büyülü gücü ile MDOB izleyicisiyle buluşacak.

Eserin dekoru Hatice Kaptı'ya, kostümü Nursun Ünlü'ye, ışık tasarımı Tarı Deniz'e, eser sorumluluğu ise Erdoğan Şanal'a ait. Uzun bir aradan sonra beyaz bir bale ile izleyici karşısına çıkacak olan MDOB, "Uyuyan Güzel'in prömiyerini 28 Nisan Perşembe günü saat 20.30'da opera sahnesinde, ikinci gösterimi ise 30 Nisan Cumartesi 20.30'da yine opera sahnesinde gerçekleştirilecek.

Manşetler

Alanya’da çarpışan araba alev topuna döndü
Hamile eşini silahla yaralayan şahıs adliyeye sevk edildi
Mersin’de aranan 502 şahıs yakalandı, 115’i cezaevine gönderildi
Konaklama tesisleri ve araç kiralama firmalarına yönelik eş zamanlı denetim
Alanya’da piknik işletmesinde yangın korkuttu
Sahibiyle samimiyet kurduğu iş yerinden önce çöpleri, sonra 250 karton sigarayı çıkarttı
Antalya’da 2 milyon liralık boya malzemesi vurgunu
Burdur’da şehirlerarası yolcu taşımacılığına denetim
3 çocuk annesi eşini bıçaklayarak öldürdü, başında ağlayıp teslim oldu
Alkollü sürücünün kullandığı motosiklet kazasında sürücü ağır yaralandı