Vali Masatlı, HatayBOT Robot Yarışması hazırlıklarını değerlendirdi

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, gençleri bilim ve teknoloji alanında üretmeye ve yenilikçi fikirler geliştirmeye teşvik eden HatayBOT Robot Yarışması'nın...

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, gençleri bilim ve teknoloji alanında üretmeye ve yenilikçi fikirler geliştirmeye teşvik eden HatayBOT Robot Yarışması'nın üçüncüsü için yürütülen hazırlıklar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Daha önce iki kez düzenlenen HatayBOT Robot Yarışması'nın hazırlıkları kapsamında gerçekleştirilen bilgilendirmede, organizasyonun içeriği ve yürütülen çalışmalar ele alındı. Vali Masatlı, yarışmanın hazırlık süreci hakkında yetkililerden brifing aldı.

Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği HatayBOT Robot Yarışması ile öğrencilerin robotik ve teknoloji alanındaki yeteneklerini geliştirmeleri, yenilikçi fikirlerini projelere dönüştürmeleri ve takım çalışması içerisinde yeni ürünler ortaya koymaları amaçlanıyor.

Yarışma kapsamında bilim ve teknolojinin gençlerin üretkenliği ve hayal gücünü buluşturulması hedeflenirken, öğrencilerin araştırma ve geliştirme çalışmalarına katılımının artırılmasına yönelik imkanlar sunulması planlanıyor.

6 Şubat depremlerinin ardından yeniden ihya ve inşa çalışmalarının sürdüğü Hatay'da, gençlerin bilim, teknoloji ve üretim alanlarında geliştireceği projelerin de kentin geleceğine katkı sağlamasının hedeflendiği belirtildi.

Üçüncüsü düzenlenecek HatayBOT Robot Yarışması ile gençlerin teknoloji alanındaki çalışmalarını geliştirmelerine, fikirlerini projelere dönüştürmelerine ve bilimsel üretim süreçlerinde deneyim kazanmalarına katkı sağlanması amaçlanıyor.

Manşetler

Mersin Büyükşehir Belediyesine yönelik operasyonda 34 firma adına kullanılan kaşeler sahte iddiası
Tarlaya uçan otomobilden burnu bile kanamadan çıktı
Aşırı demir yüklü tır trafikte yürekleri ağza getirdi
Önünde seyreden otomobil refüje çarptı, tır sürücüsü neye uğradığını şaşırdı
Adana’da dev operasyon: 100 kilogram esrar ele geçirildi
"Mezitli Belediye Başkanı Tuncer, Yeni Parti ve medya kuruluşuna silahlı saldırı düzenlettirdi" iddiası
Depremzede vatandaş, camını kaldırım taşıyla kırdıkları otomobilini çalıştırırken yaktıklarını iddia etti
Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne operasyon: Başkan Seçer dahil 59 gözaltı
Depremde 210 eğitim kurumunun yıkıldığı Hatay’da 254 yeni okul hizmete açıldı
Payas’ta iş yeri yangını