Vali Toros: "Muhtarlık, millet iradesinin tecellisidir"

Mersin Valisi Atilla Toros, "19 Ekim Muhtarlar Günü" vesilesiyle düzenlenen programda, kent genelinde görev yapan mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

Mersin Valisi Atilla Toros, "19 Ekim Muhtarlar Günü" vesilesiyle düzenlenen programda, kent genelinde görev yapan mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

Programda bir konuşma yapan Vali Toros, muhtarlık kurumunun köklü bir tarihe ve güçlü bir geleneğe sahip olduğunu belirterek, "Muhtarlık kurumu bir yönetim biriminden öte, millet iradesinin bir tecellisidir. Vatandaşımızın sesi, demokrasimizin kalbidir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da muhtarlara verdiği önemi vurgulayan Vali Toros, "Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi, "Muhtar, bu ülkenin yönetim sistemi piramidinin temelidir." Bu anlayış doğrultusunda Cumhurbaşkanımız, demokrasimizin "uç beyleri" olarak nitelendirdiği muhtarlarımızı her alanda desteklemiştir" ifadelerini kullandı.

Vali Atilla Toros, konuşmasının sonunda ebediyete irtihal eden tüm muhtarları rahmetle andı ve görev başındaki tüm muhtarların "19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutlayarak, "Sizleri en derin duygularımla, sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum" dedi.

Manşetler

Kumluca’da makilik alanda çıkan yangın, evlere ve ormanlık alana sıçramadan söndürüldü
Kumluca’da aranan 3 hükümlü yakalandı
Otomobilde çıkan yangın ormana sıçradı
Erdemli’de otomobil yangını
Osmaniye’de akrabalar arasında çıkan kavgada ağır yaralanan kişi hayatını kaybetti
Gazipaşa’da motosiklet ile kamyonet çarpıştı: 1 yaralı
Osmaniye’de iki grup arasında çıkan kavganın ardından ev yakıldı: 1 yaralı
Taksi şoförünü trafikte taciz eden sürücüye 180 bin lira ceza
Alev alan malzemeler depoya sıçramadan söndürüldü
Mersin’de site müdürü darbedildi, saldırı kameraya yansıdı